ΚΥΡΙΑΚΗ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 6 μμ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΛΑΜΙΑΣ

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στις 6 το απόγευμα, μετά τον Πανηγυρικό εορτασμό του Πολιούχου μας Αγ. Λουκά, τον Οποίο προστάτη και βοηθό έχουν και οι Συνεργαζόμενοι Ορθόδοξοι Σύλλογοι της Χριστιανικής Λαμίας, αρχίζουν όπως κάθε χρόνο, με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Κ. κ. Νικολάου, οι Απογευματινές Κυριακάτικες Ομιλίες στις 6 η ώρα μμ στη Μεγάλη Αίθουσα Ομιλιών της Χριστ. Εστίας στην Πλατεία Διάκου με θέματα Ορθοδόξου πνευματικού και πατριωτικού περιεχομένου.

Ο Αγιασμός και η Πρώτη Ομιλία της Κυριακής 21/10/18, στις 6 μμ γίνονται συνήθως από τον Ίδιο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος. Η Είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, άνδρες, γυναίκες και νέους. Την ίδια ώρα της Ομιλίας τα μικρά παιδιά απασχολούνται ωφέλιμα και ψυχαγωγικά από έμπειρο νεανικό προσωπικό σε παρακείμενη Αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας ώστε απερίσπαστα οι νέοι Γονείς τους να ακούουν τον θείο λόγο.

Είναι περιττό να πούμε πόσο μεγάλη είναι η ωφέλεια του θείου λόγου που εκφωνείται και σε Φιλικούς Κύκλους και στα Κηρύγματα και τις Ομιλίες, για την πνευματική ζωή και την ψυχική σωτηρία του ανθρώπου και της οικογενείας. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε μερικές σημαντικές επισημάνσεις επί του θέματος…

       Ο λόγος του Θεού μας ασφαλίζει:

  1. Από τα πάθη μας. Είναι σαν το χαλινάρι στο άλογο. Συγκρατεί σώμα, στόμα, βλέμμα, πνεύμα, καρδιά.

  2. Από τις πλάνες μας. Είναι χάρτης και πυξίδα ώστε να βαδίσουμε την οδόν του Κυρίου απαρέγκλιτα και απρόσκοπτα. Να μη πάμε στα μονοπάτια της αμαρτίας και στους δρόμους της αιρέσεως και του σχίσματος.

  3. Από τις συνήθειες, τις δεσμεύσεις μας, τις αιχμαλωσίες μας. Είναι λύτρωση και ελευθερία. Σπάει τις αλυσίδες μας. Μας κάνει από άγρια θηρία άγιους και από εξαρτημένους δούλους ελεύθερους ανθρώπους και πολίτες της Εκκλησίας.

  4. Από τα σκοτάδια και την άγνοιά μας. Είναι φως καθημερινό και οδηγητικό για να πράττουμε το θείο θέλημα και να κάνουμε το καλό που συχνά αγνοούμε. Μας διδάσκει τις θείες εντολές.

  5. Από τις πληγές μας. Είναι φάρμακο, «έλαιον και οίνος» που απολυμαίνει και θεραπεύει διά της μετανοίας και του θείου ελέους τις αμαρτίες μας, όταν βεβαίως τις εξομολογούμαστε ειλικρινά και αποφασιστικά.

  6. Από τα αδιέξοδά μας. Είναι η λύση, η απάντηση, η ευκαιρία. Με τη σοφία του ο θείος λόγος και τα άγια παραδείγματα του Χριστού, της Παναγίας, των Προφητών και Αποστόλων «και πάντων των απ΄ αιώνος τω Θεώ ευαρεστησάντων» που προβάλλει, ανοίγει πόρτες ευλογίας στη ζωή μας.

  7. Από τους στυγερούς δαίμονες και τους πονηρούς ανθρώπους. Είναι ασπίδα και ασφάλεια. Ξυπνά το μυαλό μας, διεγείρει το πνεύμα μας, αυξάνει την οξυδέρκειά μας,  μας διδάσκει τον αόρατο πόλεμο και μας προετοιμάζει για τον τελικό μεγάλο διωγμό να βγούμε νικητές μαζί με τον Χριστό, τον Αναστημένο Νικητή.

  8. Από τον φόβο του θανάτου. Είναι «ανάσταση και ζωή», ελπίδα και παρηγορία, βάλσαμο και στηριγμός, πληροφορία και γεύση για την του πέραν του τάφου ζωήν.

  9. Από τους πειρασμούς της αμφιβολίας και ολιγοπιστίας. Ο λόγος του Θεού έχει χάρη μέσα του και είναι αλήθεια και πληροφορεί άμεσα και βιωματικά την ψυχή περί της υπάρξεως του Θεού και της παρουσίας και θεία Προνοίας Του στη ζωή μας. Μας χαροποιεί δε με την υπόσχεση του Παραδείσου και την θεία ανταμοιβή.

    1. Από τη χαλάρωση, την ραθυμία και πνευματική αδιαφορία. Είναι ξυπνητήρι του Θεού που μας λέγει ότι είναι «ώρα εξ ύπνου εγερθήναι», διότι «την ώρα που δεν περιμένουμε η Παρουσία του Κυρίου έρχεται ως κλέπτης εν νυκτί» και κρίσις γίνεται και κόλαση υπάρχει.

 

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.