ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Αξιώνει ο Άγιος Θεός τους Κατασκηνωτές στο Ελευθεροχώρι, στην Κατασκήνωση της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, να υποδέχονται τον Δεκαπενταύγουστο, με τη Νηστεία και τις Παρακλήσεις, και μια Αγία Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αξιώνονται μιας μεγάλης και αγιαστικής Επίσκεψης της Μητέρας του Κυρίου και Μητέρας πάντων των Χριστιανών.
Τα πρόσφατα χρόνια, που μόλις παρήλθαν, υποδέχτηκαν οι ψυχές των παιδιών με περισσή ευλάβεια, την Παναγία Δαμάστα, την Παναγία Ελεούσα, το Ρόδον το Αμάραντον, την Παναγία Τριχερούσα, την Παναγία Προυσσιώτισσα, την Παναγία Πορταϊτισσα, την Παναγία Άξιον Εστί και φέτος την Παναγία του Ακαθίστου Ύμνου.
Δόξα τω Θεώ!
Όλες αυτές οι δωρεές του Θεού διά των Αγίων Εικόνων επενδύονται με λόγο Θεού, Ιερές Παρακλήσεις από όλους τους Μαθητές και το Προσωπικό της Κατασκηνώσεως, ενίοτε και από το φιλόξενο χωριό, με εξομολόγηση και θεία Λειτουργία και αφήνουν θησαυρό συναισθημάτων, εμπειριών και βιωμάτων στις παιδικές και νεανικές ψυχές που αναδίδει «οσμήν ευωδίας πνευματικής» σε βάθος χρόνων.
Τα ακριβή αντίγραφα των περίπυστων αυτών Εικόνων, που είναι θησαυρισμένες και φυλαγμένες σε Μοναστήρια της Ρούμελης και του Αγίου Όρους και είναι κατάφορτες με εκκλησιαστική και εθνική ιστορία, δίνουν την ευκαιρία – συν τοις άλλοις – να αναδειχθεί ενώπιον των βλαστών του Γένους μας ο αιώνιος και ακατάλυτος σύνδεσμος Ορθοδοξίας και Ελληνισμού και η διαχρονική παρουσία της Θεοτόκου στο Πολυπαθές Έθνος μας.
Η Παναγία μας εις πείσμα όλων των αιρετικών αποτελεί την Καταφυγή μικρών και μεγάλων, καθότι δεν χωρίζεται ποτέ από τον Υιό και Θεό της, τον Οποίο υποδέχεται στην κοιλιά της, κρατεί στην αγκαλιά της , δεικνύει στον κόσμο και προς τον Οποίο δέεται διά παντός υπέρ υγείας και σωτηρίας.
Φέτος λοιπόν με την ευκαιρία της ελεύσεως της Παναγίας του Ακαθίστου Ύμνου έγινε μνεία όχι μόνο του συγκεκριμένου ιστορικού γεγονότος στη Βασιλεύουσα το 626 μΧ, αλλά και όλων των καταγεγραμμένων ιστορικών θαυμάτων της Παναγίας μας και στην Ελλάδα και στη Ρωσία, πράγμα το οποίο ενεποίησε μεγίστη εντύπωση στις ψυχές των νέων και δημιούργησε ρίγη πνευματικής συγκινήσεως και εθνικής εξάρσεως.
Πάντοτε η επίσκεψη της Θεοτόκου στη ζωή μας αφήνει ανεξίτηλα ίχνη αγίων βιωμάτων. Η Παναγία μας συνδέει με τον Χριστό και ο Χριστός με τον Θεό Πατέρα και η ψυχή των πιστών χριστιανών γίνεται κατοικιτήριο της Αγίας Τριάδος.
ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣΙΕΡΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΣΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.