ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ «ΕΔΩ και ΤΩΡΑ» ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

Χρειαζόμαστε το Άγιο Πνεύμα και ως Εκκλησία και Κοινωνία. Ασφαλώς και θεία δεξαμενή του Αγ. Πνεύματος είναι η Εκκλησία, με την Αγ. Γραφή και την Ιερά Παράδοση, αλλά πρέπει να ζητούμε τη βοήθειά Του και να σεβόμαστε την ετυμηγορία Του. Μέσα στην Εκκλησία ως σύνολο λαλεί το Άγιο Πνεύμα διά των Ευαγγελίων και των Οικουμενικών Συνόδων. Πρέπει να ακούμε τη φωνή Του «τι το Πνεύμα λέγει ταις Εκκλησίαις… ά δει γενέσθαι εν τάχει». «Αιτείτε και δοθήσεται υμίν…», λέγει ο Χριστός. «Εάν εμείς ως βιολογικοί γονείς ξέρουμε και δίνουμε στα παιδιά μας όταν πεινούν καθαρό ψωμί, ο Ουράνιος Πατέρας, τι στο καλό, δε θα δώσει Πνεύμα Άγιον σ΄ αυτούς που Του ζητούν;»
Αν όμως δεν ζητούμε ταπεινά και με προσευχή το Πανάγιο Πνεύμα να μας φωτίζει ως Εκκλησία και αναπαυόμαστε αμελώς στο τι λέγει το ανθρώπινο και εκκοσμικευμένο παπικό, προτεσταντικό, αριστερό και κοσμοπολίτικο πνεύμα της ανθρωπαρεσκείας και αυταρεσκείας και όχι της Ευαρεστήσεως στο Θεό, που τελικά γίνεται και δαιμονικό πνεύμα εις βάρος μας, είναι σαν να έχουμε ένα κεφάλαιο στην Τράπεζα και να μη το αξιοποιούμε και να ζούμε ρακένδυτοι, ξυπόλυτοι και γυμνοί από αλήθεια του Θεού μέσα στη γη και τη χώρα…
Το ίδιο παθαίνουμε και ως ορθόδοξη Ελλάδα. Χωρίς το θείο φωτισμού Του Παναγίου Πνεύματος, ψηφίζουμε εμείς ως λαός, όλους τους ακατάλληλους να κυβερνήσουν μικρούς και μεγάλους, εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας και το μέλλον μας σε χέρια αθέων… Δε βρεθήκαμε σε τέτοιο καθεστώς, όπως τότε στους διωγμούς, «κληρονομικώ δικαίω», εμείς το επιλέξαμε, και βλέπουμε τι αποφασίζουν οι αφώτιστοι και απνευμάτιστοι, αν και βαπτισμένοι, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, επαληθευομένου δυστυχώς και απολύτως του πατερικού λογίου: «Νους αποστάς του Θεού ή κτηνώδης ή δαιμονιώδης γίνεται».
Που θα βρούμε το άγιο Πνεύμα
Που θα βρούμε το άγιο Πνεύμα, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη; Στην Ορθόδοξη και ΜΟΝΟ Εκκλησία. Ένα είναι το Άγιο Πνεύμα, ένας είναι ο Κύριος, μία η Πίστη, ένα το Ευαγγέλιο, ένα το Βάπτισμα, Μία η Αγία Καθολική και Αποστολική των Ορθοδόξων Εκκλησία. Αυτή είναι η Δεξαμενή του Αγίου Πνεύματος, η Οποία χορηγεί το ύδωρ της ζωής, την αλήθεια και τη χάρη, διά των Μυστηρίων και των Λειτουργών της.
Το είπαν και οι παπικοί και Λατίνοι στη Σύνοδο της Φερράρας – Φλωρεντίας του 1438-9, όταν πολλοί απ΄ αυτούς εκεί για πρώτη φορά είδαν Ελληνορθόδοξη Θεία Λειτουργία. Τι είπαν, με κατεβασμένα τα κεφάλια; «Πνεύμα εστί το λαλούν εν αυτοίς» !!! Το είπαν και οι Ρώσοι τότε ειδωλολάτρες αναζητητές της αληθινής Πίστεως στην Αγια-Σοφιά, όταν παρακολούθησαν την Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία: «Εδώ μέσα βρίσκεται ο Αληθινός Θεός». Έτσι εξηγείται και το μένος των συγχρόνων αθέων να καταργήσουν την Κυριακή… Η Κυριακή μας ενώνει με την Εκκλησία και τη Λειτουργία, δηλαδή με το Θεό, κι αυτοί δεν το θέλουν αυτό.
Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, στην Ορθόδοξη Λειτουργία και σε ό,τι άλλο οδηγεί, συμβάλλει και συμπορεύεται με τη Θεία Λατρεία μας μέσα όμως στην Ορθόδοξη Κιβωτό της Σωτηρίας, παίρνει ο καθένας βαπτισμένος το Πανάγιον Πνεύμα και όλοι μαζί οι Ορθόδοξοι «συμφώνως και δικαίως και ευγνωμόνως δοξάζομεν το Πανάγιον Πνεύμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.