ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μια δυνατή Ομάδα Χριστιανών Μαθητών Λυκείου μαζί με τους συνοδούς Ομαδάρχες τους από τη Χριστιανική Εστία Λαμίας πήραν μέρος και εκπροσώπησαν το Νεανικό Τομέα των Συνεργαζομένων Ορθοδόξων Συλλόγων Λαμίας [Πλατ. Διάκου 9] στο Πανελλήνιο Διήμερο Συνέδριο Μαθητών Λυκείου, που έγινε στην Αθήνα Σάββατο 28/12/19 και Κυριακή 29/12/19 στους Αμπελοκήπους και στα Σχολεία της «Ελληνικής Παιδείας» Αμαρουσίου.

Το θέμα του Συνεδρίου ήταν : «ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ;» και αφορούσε στη βιολογική, κοινωνική και ψυχολογική ανάλυση και συνειδητοποίηση από τους εφήβους – συνέδρους του δώρου του Θεού που εστιάζεται στο φύλο του κάθε ανθρώπου. Οι εισηγήσεις του Ψυχιάτρου κ. Νταφούλη, του φιλολόγου – Συγγραφέα κ. Μιχαηλίδη και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, έπεισαν και τον πιο δύσπιστο μαθητή – ακροατή ότι η βιολογία, η ιατρική, η ψυχολογία, η κοινωνιολογία και η θεολογία συμφωνούν, ομόφωνα διακηρύσσουν και από κοινού προσυπογράφουν την αρχέγονη και αιώνια θέση της Αγίας Γραφής ότι ο Δημιουργός Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο, άνδρα και γυναίκα, «άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς».

ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟ

Το όλο Συνέδριο περιελάμβανε επίσης μουσικά προγράμματα, αθλητικά δρώμενα, λατρευτικές ευκαιρίες και συνεστιάσεις μέσα σε κλίμα πρωτοχριστιανικής αδελφοσύνης και πνευματικής χαράς. Όλοι οι μαθητές έφυγαν με τις ωραιότερες αναμνήσεις στην καρδιά τους και με πλούσια δώρα στα χέρια τους, χρήσιμα είδη για τη σχολική τους και χριστιανική τους ζωή και αποθανάτισαν τη συμμετοχή τους με άπειρες φωτογραφίες παίρνοντας μάλιστα ως ενθύμιο του όλου γεγονότος από ένα Ημερολόγιο του 2020 με φωτογραφίες από τις πόλεις συμμετοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός μόνο των συνέδρων μαθητών από όλη την Ελλάδα ξεπέρασε τους 400 !!! Μάλιστα εκπροσωπήθηκαν η Κύπρος και ο Ελληνισμός της μακρινής Αυστραλίας. Το 8ο αυτό Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Λυκείου σφράγισε το 2019 και άνοιξε νέους ορίζοντες στη σκέψη και ζωή των παιδιών ώστε να μη παρασύρονται από τη νοοτροπία της παγκοσμιοποίησης που θέλει να αντινομοθετήσει στον αιώνιο Νομοθέτη και Δημιουργό μας Θεό, αλλά να μένουν σταθεροί, βεβαιωμένοι και αμετακίνητοι στο Άγιο Ευαγγέλιο και στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.