ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ

Κάθε χρόνο, στη μέση περίπου της Κατασκηνωτικής Περιόδου, η Κατασκήνωση, Ομαδάρχες και Παιδιά, διοργανώνουν ένα ποικίλο, πνευματικό και  ψυχαγωγικό πρόγραμμα και το αφιερώνουν στους γονείς και συγγενείς των μαθητών, τους οποίους υποδέχονται και φιλοξενούν για λίγες ώρες.

All-focus

Φέτος το Γενικό Σύνθημα της Κατασκήνωσης και η Ονομασία της ήταν: «Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ». Η καθιερωμένη επίσκεψη των Γονέων, την Τετάρτη 31/7/19 συνέπεσε αυτή τη φορά με τη Λιτάνευση και Προσκύνηση της Παναγίας των Βλαχερνών, του Ναού της Οποίας τα Εγκαίνια στην Κωνσταντινούπολη εόρταζε η Εκκλησία μας εκείνη τη μέρα και με την εντελώς πρόσφατη εκδημία και τον σκληρό αποχωρισμό, τον αιφνίδιο θάνατο, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κυρού Νικολάου Πρωτοπαπά.

All-focus

Έτσι η Εκδήλωση της Κατασκήνωσης προς τιμήν των Γονέων εκείνη την Τετάρτη δεν είχε το συνηθισμένο χαρακτήρα.

Στην αρχή λιτανεύτηκε η Εικόνα της Παναγίας με ψάλματα και κωδωνοκρουσίες και τέθηκε ενώπιον των ευλαβών επισκεπτών. Παρουσιάστηκε το Ιστορικό και της Εικόνας και του Ναού της, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με μεγάλα γεγονότα της Βασιλεύουσας (απόκρουση των Αβάρων, κατάθεση της Τιμίας Εσθήτος και του Ωμοφορίου της Παναγίας μας και Αναστήλωση των Αγίων Εικόνων). Μάλιστα στο τέλος όλος ο κόσμος προσκύνησε το ιερό Αντίγραφο της αγίας Εικόνας και έλαβε ως ευλογία μια μικρή πλαστικοποιημένη εγκόλπια εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου.

All-focus

Η εικόνα της Παναγίας της Βλαχερνιώτισσας θα παραμείνει στην Κατασκήνωση όλο το Δεκαπενταύγουστο για τις Παρακλήσεις των Παιδιών.

All-focus

Στο δεύτερο μέρος της Εκδήλωσης παρουσιάστηκαν διαδοχικά οι Ονομασίες των Ομάδων, ωραιότατα κατασκηνωτικά τραγούδια και βυζαντινοί ύμνοι ανάμεσα σε συγκινητικότατα κείμενα για τη ζωή, την δράση και την τελευτή του αείμνηστου Μητροπολίτη μας, που διάβασαν διαδοχικά, κυρίως οι Μαθητές του Λυκείου. Υπήρξε έκδηλη η συγκίνηση όλων, αλλά και ο θαυμασμός για την αγία βιοτή, τις ενέργειες, τα οράματα, τις ημέρες και τα έργα του εκλειπόντος Ποιμενάρχη μας. Οι μαθητές μίλησαν μέσα από την καρδιά τους, τραγούδησαν σεμνά με την ψυχή τους, έψαλαν τη Φήμη του Δεσπότη μας και το Απολυτίκιο των Φθιωτών Αγίων.

All-focus

Η μέρα αυτή κατά την ομολογία όλων θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην καρδιά κατασκηνωτών και επισκεπτών. Σε όλους δόθηκε μετά τον Εθνικό Ύμνο το καθιερωμένο κέρασμα και στα παιδιά ένα ωραιότατο καπέλο της Χριστιανικής Εστίας με τον Σταυρό μέσα σε δάφνες.

All-focus

+Νικολάου, του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου, ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.