Σεβασμιώτατος: «Η λέξη «ΜΑΝΑ» δεν θα εξαφανιστεί ποτέ»

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

[…]

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. κ. Συμεών ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας.

          Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι της Αγάπης» στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευαγγελιστού Ιωάννου του Ορφανοτροφείου Θηλέων, παρουσία κληρικών και πλήθους κόσμου.

          Τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη για την πατρική του στήριξη και την έμπρακτη αγάπη προς το μεγαλειώδες έργο που επιτελείται στο Ορφανοτροφείο Θηλέων, δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος από τον Πρόεδρο του Ηθικοθρησκευτικού Συλλόγου «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» κ. Γρηγόριο Μπούρδα, τον εκπρόσωπο της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ» κ. Εμμανουήλ Σταθούλια, καθώς και από την υπεύθυνη του Ιδρύματος κ. Δήμητρα Οικονόμου.

          Τα παιδιά του νεανικού έργου της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, παρουσίασαν ένα εορταστικό και επίκαιρο πρόγραμμα, με ποιήματα, τραγούδια, καθώς και ένα δρώμενο αφιερωμένο στους Τρείς Ιεράρχες, τους Προστάτες της Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων.

          Την εκδήλωση έκλεισε με τον πατρικό και εγκάρδιο λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας και σύσσωμης της κοινωνίας προς την ερίτιμο Διευθύντρια του Ιδρύματος και «Μάνα χιλιάδων παιδιών» κ. Σταυρούλα Πελέκη, σε όλους τους συνεργάτες και διακόνους αυτού του έργου της αγάπης, του Ορφανοτροφείου Θηλέων, όπου εφέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και προσφοράς (1944 – 2024).

          Ο κ. Συμεών χαρακτηριστικά στον λόγο του ανέφερε:

          «Ενόψει των τριών μεγάλων εορτών αυτής της εβδομάδος, των Τριών Ιεραρχών, της Εορτής της Μητέρας, της εορτής της Υπαπαντής, και της εορτής των μητέρων των Αγίων Τριών Ιεραρχών μου την επόμενη Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου και ενόψει της συμπληρώσεως 80 ετών λειτουργίας και διακονίας αυτού εδώ του χώρου, που αυτός εδώ ο χώρος δεν είναι χώρος, είναι τρόπος και αυτός εδώ ο τρόπος δεν έχει τίποτα άλλο παρά μονάχα μία λέξη. Αυτή τη λέξη που κάποιοι ανοήτως θέλουν να την εξαφανίσουν. Τη λέξη «ΜΑΝΑ».

          Αν βάζαμε μία πινακίδα έξω στο δρόμο, τίποτα να μην γράφαμε, μονάχα τη λέξη «ΜΑΝΑ» να γράφαμε έφτανε για να αποτυπώνει αυτό που είναι εδώ και 80 χρόνια αυτός ο χώρος.

Πιστέψατέ με όμως. Ό,τι κι αν ψηφιστεί. Από όποιους κι αν ψηφιστεί. Ό,τι κι αν επιχειρηθεί. Η λέξη «ΜΑΝΑ» δεν θα εξαφανιστεί ποτέ»!

*Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.