ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΑ

Το απόγευμα της Κυριακής 11/2/18 έγινε στη Μεγάλη Αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας μια θαυμάσια γιορτή για τη μάνα με την ευκαιρία της προηγουμένης Εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου. Η γιορτή οργανώθηκε και παρουσιάσθηκε από το νεανικό τομέα των Χαρουμένων Αγωνιστριών και των παιδιών του Ορφανοτροφείου Θηλέων. Ήταν κάτι το ανεπανάληπτο!

Έλαβαν μέρος 60-80 παιδιά, ντυμένα ομοιόμορφα, από όλες τις ηλικίες του Δημοτικού – Γυμνασίου- Λυκείου. Τραγούδησαν και έπαιξαν θεατρικά δρώμενα υμνώντας τις αρετές της χριστιανής μάνας και κάθε μάνας. Προβλήθηκε η υπομονή και η αγάπη της μητρικής καρδιάς. Η καρδιά που σαν ηφαίστειο αγάπης τα αναχωνεύει όλα μέσα στη φωτιά της χριστιανικής πίστεως και αγαπητικής σχέσεως.

Ο κόσμος που παρακολούθησε τη γιορτή πολύς και εξαίσιος. Γονείς και παππούδες πλημμύρισαν την αίθουσα για να δούνε τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά για να δούνε τα αδέλφια τους να παίζουν και να τραγουδάνε. Είδαμε γελαστά πρόσωπα και μάτια να δακρύζουν, χέρια να χειροκροτούν και μια ολόκληρη αίθουσα να δονείται από τη συγκίνηση και τα έντονα συναισθήματα που άφηνε ανεξίτηλα ίχνη στις ψυχές η γιορτή στο πέρασμά της.

Στο τέλος έγινε ολιγόλεπτο κλείσιμο με θέμα τι είναι η μάνα. Ο ομιλητής είπε ότι η μάνα είναι λαμπάδα που μεταδίδει το φως της ζωής, είναι βράχος πίστεως που πάνω του σπάνε όλοι οι πειρασμοί, είναι γέφυρα που ενώνει τις καρδιές των παιδιών της και συνδέει τα τραύματα των ψυχών και είναι σκάλα που με λόγο και βίο ανεβάζει με το παράδειγμά της στον ουρανό. Η όλη γιορτή τελείωσε εντυπωσιακά που όσοι την είδαν από κοντά δεν θα την ξεχάσουν ποτέ.

Προβλήθηκε επίσης και το περιοδικό «Προς τη Νίκη» του Φεβρουαρίου 2018 που είναι αφιερωμένο στην Μάνα και Κυρά των Αθηνών, την Αγία Φιλοθέη κι έγινε ανάρπαστο. Όλοι θυμηθήκαμε το φλογερό λόγο του μακαριστού Χριστοδούλου: «Δώστε μου καλύτερες μάνες, να σας δώσω ένα καλύτερο κόσμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.