«ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ»

DSC_0029
DSC_0030, DSC_0033, DSC_0036DSC_0033,DSC_0036

Με αυτή τη γενική Ονομασία ξεκίνησε στην Ελληνορθόδοξη Κατασκήνωση Ελευθεροχωρίου, στην Κατασκήνωση της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, η Κατασκηνωτική Περίοδος 70 Μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου από 28 Ιουλίου μέχρι 7 Αυγούστου 2016.
Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό έγινε η Ονοματοδοσία με τρόπο καταληπτό και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού. Οκτώ ομάδες κάθε μια με τον Ομαδάρχη της, με τη Σημαία της και τον Προστάτη Άγιό της, άκουσαν τα ονόματά τους: Ασάλευτοι, Ομολογητές, Αθλοφόροι, Ελπιδοφόροι, Ανδρείοι, Καρποφόροι, Ακοίμητοι και Πυρφόροι. Όλοι οι φετινοί Προστάτες Άγιοι των Ομάδων είναι παρμένοι από την Εκκλησιαστική Ιστορία της Μακεδονίας μας.
Μέσα στα χρονικά όρια της Κατασκήνωσης οι Μαθητές εκτός από τα παιγνίδια, τα αγωνίσματα, τα αθλήματα, τα σωματικά, διανοητικά και πνευματικά, θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν σε ειδικές ημέρες το θέμα της Αίρεσης του Χιλιασμού μέσα από τα δικά τους κείμενα και των Προφητειών για το μέλλον των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή μας. Μάλιστα σε σχετική Ημερίδα θα μελετήσουν κατόπιν εμπεριστατωμένων εισηγήσεων την Κατάσταση στο Ελληνικό Σχολείο σήμερα («Σχολείο Σήμερα» : Η Πρωϊνή Προσευχή, Ο εκκλησιασμός, Οι Παρελάσεις, Τα θρησκευτικά, Ελληνική Γλώσσα και Ιστορία και Διαδίκτυο).
Η όλη ζωή στην Κατασκήνωση περιλαμβάνει πέραν της καλής διατροφής και της ψυχαγωγίας, τη κοινωνικοποίηση των παιδιών, την ανάπτυξη της φιλίας, τη σχέση με το Θεό (Προσευχή, Εξομολόγηση, Αγιογραφική Συμμελέτη, Θεία Κοινωνία), την ανάδειξη χαρισμάτων και ταλέντων και τον εφοδιασμό τους με αλήθεια και χάρη για το νέο σχολικό έτος.
Όσον αφορά δε στη Γενική Ονομασία έγινε απόλυτα κατανοητό τι σημαίνει να είμαστε Έλληνες και νάχουμε την τιμή να βρισκόμαστε στην πρωτοπορία του πνεύματος της φιλοσοφίας και της Επιστήμης, αλλά και την ευθύνη για τον ανώτερο θησαυρό της Πίστεως και του Ευαγγελίου που μας εμπιστεύθηκε ο Θεός διά του πνευματικού μας Πατέρα αγίου Αποστόλου Παύλου, να τον κρατήσουμε απαραχάρακτο και να τον διαδώσουμε στα πέρατα του κόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.