ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Χειμερινό όνειρο των χριστιανών μαθητών ήταν μια εκδρομή στην καρδιά του Χειμώνα στο χιονοσκέπαστο και ελατόφυτο ηρωϊκό Καρπενήσι. Σάββατο λοιπόν 18 Ιανουαρίου 2020 ανέβηκαν 25 θαρραλέοι νέοι στα Ψηλά Βουνά του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Πήγαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο, επισκέφτηκαν την όμορφη πρωτεύουσα της λεβεντογέννας Ευρυτανίας και μετά πήραν τον προσκυνηματικό δρόμο προς την Παναγία την Προυσσιώτισσα. Εκεί ενημερώθηκαν για την παμπάλαιη ιστορία του Μοναστηριού και την εθνική του δράση στην Επανάσταση του 1821 και προσκύνησαν με ευλάβεια την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, ψέλνοντας το Απολυτίκιο: «Της Ελλάδος απάσης Συ προϊστασαι πρόμαχος».

Επιστρέφοντας έτυχαν αβραμιαίας φιλοξενίας από τον προϊστάμενο του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού Των Ευρυτάνων Αγίων μέσα στην πόλη του Καρπενησίου, τον πάντα χαμογελαστό και φιλόξενο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Χρυσαφογιώργο.

Ήταν φύσει αδύνατο πηγαίνοντας στο Καρπενήσι να μη προσκυνήσουν ευλαβικά και στο Κεφαλόβρυσο, όπου μαρτυρικά έπεσε μαχόμενος ο πιο άγιος οπλαρχηγός του 1821, ο Μάρκος Μπότσαρης. Στο Κεφαλόβρυσο ως γνωστόν, πάνω στη μικρή γέφυρα που υπάρχει εκεί, έχει αποτυπωθεί εδώ και λίγα χρόνια από μόνος του ένας Σταυρός πάνω στο τσιμέντο σε ανάμνηση της θυσίας ενός από τα πιο εκλεκτά παιδιά της Ελλάδος.

Στο παρακείμενο αθλητικό κέντρο Saloon Park τα παιδιά απόλαυσαν τα προσφερόμενα αθλητικά δρώμενα και οι πιο τολμηροί έκαναν και προσπάθειες ιππασίας.

Έγκαιρα αναχώρησαν από την ένδοξη περιοχή πλήρεις χαράς και ευφροσύνης για το αθλητικό μέρος της εκδρομής που έλαβε χώρα στο κοντινό προς τη Λαμία χωριό Αμούρι, σε ωραιότατες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει φτιάξει με κάθε επιμέλεια η τοπική αυτοδιοίκηση.

Κατέβηκαν λοιπόν από τα ορεινά στα χειμαδιά και ενθουσιασμένοι για την ποικιλία του εκδρομικού προγράμματος, αφού έπαιξαν το πλέον δημοφιλέστερο όλων των ομαδικών παιγνιδιών, το λεγόμενο ποδόσφαιρο, ευτυχώς χωρίς απώλειες και τραυματισμούς, επέστρεψαν απαξάπαντες στα σπίτια τους μεταφέροντας τις ωραιότερες των εντυπώσεων στους γονείς τους.

Δόξα τω Θεώ και σε άλλα με υγεία !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.