ΛΕΜΕ «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΘΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Οι τελευταίοι μήνες σημαδεύτηκαν με ακραία εκκλησιαστικά φαινόμενα τόσο στο χώρο της Ορθοδοξίας όσο και στο χώρο της Πατρίδας. Το γεγονός της Ουκρανίας, οι ασταμάτητες ροές των μεταναστών στα ελληνικά νησιά και στην ενδοχώρα και ο πόλεμος στη Συρία, συναποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα, του οποίου η περαιτέρω ανάφλεξη θα κατακαύσει «πυρί ασβέστω» τον τόπο και τον τρόπο που ξέραμε μέχρι τώρα και μέσα στους οποίους ζούσαμε την καθημερινότητά μας.

Ξέραμε βέβαια από παλιά αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, ότι οι Έλληνες πάντοτε «παιδιαρίζουν». Είναι επιπόλαιοι, επηρεάζονται, εκβιάζονται, φέρονται με ελαφρότητα σε πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως είναι η ειρήνη στην περιοχή μας, η ενότητα των Εκκλησιών, η προκοπή της ελληνικής οικογένειας, η ασφάλεια των πόλεων, η κανονικότητα και η ορθοδοξία. Ενώ είμαστε χιλιοευλογημένοι από το Θεό με  κορυφαίες εκδηλώσεις της Αγάπης Του και ακραία παραδείγματα αγίων και αγιότητας, δυστυχώς παραμένουμε , μια ζωή, «αεί παίδες». Από την άλλη μεριά, η συστροφή των πονηρευομένων, οι πονηρευόμενοι και παραπορευόμενοι, «οι δοκούντες άρχειν», φέρονται με μια άτεχνη διπλωματία, φανερή σε όλους, και καταγέλαστοι γινόμενοι επισύρουν πάνω τους την οργή του λαού.

Εκείνο τώρα που μένει είναι ο προσευχόμενος και εκκλησιαζόμενος λαός του Θεού, δηλαδή όσοι έχουν πάρει στα σοβαρά τη σωτηρία τους και τη Βασιλεία του Θεού. Αυτοί τώρα πρέπει να εντείνουν τις προσευχές τους προς τον Πανοικτίρμονα Θεό και να εντρυφήσουν μέρα και νύχτα στο λόγο Του, στα κηρύγματα και τις ορθόδοξες Ομιλίες, ανύσταχτα δεόμενοι στις αγρυπνίες και τις ιερές ακολουθίες, ζητώντας τη δικαιοσύνη και την επέμβαση του Δικαίου, ώστε να εξαρθούν από τη μέση οι θολούντες και δολούντες τον λόγο και μολύνοντες την Νύμφη του Χριστού, την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.