ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ – ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ… ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ… ΕΝΑ ΖΕΙΔΩΡΟ ΝΑΜΑ

    Η κατασκήνωσή μας που αριθμεί φέτος περί τα 56 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ήρθε και πάλι να βάλει δυνατά στις καρδιές μας την παρουσία του Θεού. Σ’ αυτό δυναμικά συμβάλλει η προσευχή με τις όμορφες κατανυκτικές ακολουθίες και Θ. Λειτουργίες στο Εκκλησάκι των Αγ. Αθανασίου και Παντελεήμονος, τα πρωινά αγιογραφικά μας, οι ομιλίες στο αμφιθέατρο καιΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ Χ+Α 2007 363 την τραπεζαρία οι συζητήσεις με τους ομαδάρχες και τον π. Σεραφείμ και βεβαίως πάνω απ΄ όλα η Ιερά εξομολόγηση και η Θ. Κοινωνία που σφραγίζουν την θέληση και την εσωτερική μας δίψα να συμφιλιωθούμε και να ενωθούμε για πάντα με τον Αρχηγό της Ζωής και νικητή του θανάτου Ιησού Χριστό
μας.

Στη διάρκεια της περιόδου βεβαίως άπειρο είναιτο παιχνίδι,με τα μεγάλα ατομικά και γενικά πρωταθλήματα και τους φιλικούς αγώνες. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις υπέροχες εκδρομές στο καταφύγιο, με το παιχνίδι του Δάσους και την διοργάνωση εκεί αγωνισμάτων όπως η σφαίρα, το ακόντιο, η διελκυστίνδα, ο δίσκος, ο ελεύθερος δρόμος και η σκυταλοδρομίες.

Άφθονο το γέλιο και στο θαλάσσιο λουτρό με τους εκεί αγώνες, ενώ τα ωραία τραγούδια της Κατασκηνώσεως που κάθε μέρα αφιερώναμε στο Θεό διαλαλούσν στις κατάφορτες πλαγιές του Καλλιδρόμου την χαρά των ψυχών και καρδιών μας που ζούσαμε στιγμές πρωτοχριστιανικές, στιγμές αγγελικές.

Στην όμορφη αυτή φύση κάθε βράδυ κάτω από τον έναΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ Χ+Α 2007 333στρο ουρανό και την σελήνη, όπου συζητούμε ζωηρά. Ή τοποθεσία, στην οποία ευρίσκεται, είναι μαγευτική. Τα δάση γύρω και τα ωραία Ελληνικά βουνά – με στυλοβάτη τους το πανέμορφο γαλάζιο τού απέραντου ουρανού – αποτελούν πνεύμονα ζωής. Παράλληλα οι κατα­σκηνωτές απολαμβάνουν πολλές ώρες ξέγνοιαστες, γεμάτες παιγνίδι, κέφι, χαρά, με διάθεση ανανεωμένη και συγχρόνως ευχάριστη.

Έκτος όμως από τη χαρά του παιγνιδιού μεγάλη τόνωση αποτελεί και ή θρησκευτική ανάταση, πού είναι πάγιο φαινόμενο. Τα αγιογραφικά πού διδάσκονται στους νέους μας, οι λατρευτικές εκδηλώσεις, ο αποδιδόμενος φόρος τιμής στην πατρίδα και την πίστη (με ημέρες ειδικά αφιερωμένες στα δύο αυτά ζωτικά θέματα της φυλής μας), oil συζητήσεις των ομαδαρχών στο πλαίσιο της ομάδας με τα παιδιά για τη δυναμική και αδιαπραγμάτευτη αξία της πίστης μας, oι προγραμματισμένες επισκέψεις στους αδελφούς μας άλλων Κατασκηνώσεων, όλα αυτά κάνουν πιό δυνατό το δεσμό μεταξύ μας και μας απογειώνουν πνευματικά ως επιβάτες τού ουρανίου τραίνου τού Θεού.

Τέλος, αφού εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και προς αφα­νείς ήρωες, όσους καθημερινά, ταπεινά και εθελοντικά, εργάζονται ως υπηρέτες τού χριστοκεντρικού αυτού οράματος, αποχαιρετούμε προσωρινά όλους με την έξης διαβεβαίωση: ότι και πάλι τού χρόνου θα δώσουμε στην Κατασκήνωση μας ένα βροντερό παρόν. Μέχρι τότε όμως ας τη μεταφέρουμε στην πόλη μας ως ζωντανή πραγματικότητα, αποκαλύπτοντας την στους συνανθρώπους μας με το κεράκι τής ψυχής μας, στην οποία ας κάνουμε νά χωρέσει «λάμψη στεντόρεια ηφαιστειακή».

Μια μέρα στην κατασκήνωση…OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Χαράματα… Μέσα στο δάσος ξεχωρίζει μόνο ένα σημείο. Η Κατασκήνωση! Ξημερώνει. Σ΄ όλες τις σκηνές βασιλεύει ησυχία. Ξάφνου, από μια μεριά της κατασκήνωσης ακούγεται το καμπανάκι: Νταν, νταν, νταν! Το πρωινό ξύπνημα! Οι σκηνές αναστατώνονται. Τα παιδιά τρέχουν προς το γήπεδο. Εκεί θα κάνουμε τη γυμναστική.

Μετά από την γυμναστική, δεν θα το ξεχάσω ποτέ, πηγαίνουμε στοπροσευχητάριο. Κάνουμε προσευχή και διαβάζουμε από την Αγία Γραφή μερικά κομμάτια. Έχοντας ακούσει τον λόγο του Θεού κάνουμε την έπαρση της Σημαίας.

Το αχνιστό γάλα, οι φέτες με την ωραία μαρμελάδα μας περιμένουν στην τραπεζαρία. Στη συνέχεια τρέχουμε να τακτοποιήσουμε τις σκηνές και την Κατασκήνωση. Η επιθεώρηση ακολουθεί. Κι ύστερα το παιχνίδι που ποτέ δεν ξεχνιέται. Οι ομάδες παίζουν μπάσκετ, βόλεϊ και ποδόσφαιρο. Υπάρχουν όμως και ατομικά παιχνίδια. Το παιχνίδι κρατά πολύ ώρα. Τρώμε το μεσημεριανό μας και το καμπανάκι χτυπάει για σιωπητήριο.

Το απόγευμα αφού τρώμε το πρόδειπ100_1316νο παίζουμε πάλι. Κατά το βραδάκι σταματάει το παιχνίδι και κάνουμε υποστολή της Σημαίας. Τρώμε το βραδινό και κάνουμε προσευχή. Ύστερα πάμε στα κρεβάτια μας.

Πολλές φορές περιμένουμε με λαχτάρα τα μεγάλα ομαδικά παιχνίδια που είναι οι εκπλήξεις μας. Το παιχνίδι του δάσους με τα καρτελάκια στο μέτωπο που τα κρύβουμε πίσω από τους κορμούς των δέντρων, το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού μέσα στην ρεματιά
, το παιχνίδι των ταχυδρόμων που το παίζουμε με τους φακούς την νύχτα.

Υπάρχουν και οι ιερότερες στιγμές στην Κατασκήνωση. Όχι φαΐ και παιχνίδι, αλλά κάτι πολύ καλύτερο. Την Κυριακή πάμε στην Εκκλησία της Κατασκήνωσης και κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι στις δέκα αυτές ημέρες ανανεώνονται οι δυνάμεις μας, αποκτούμε πολύ καλούς φίλους και γυρίζουμε με πολύ ευχάριστες αναμνήσεις.

Εφόδια για την κατασκήνωση

Σεντόνια 4

Μαξιλαροθήκες 2

Πετσέτες προσώπου 2

Πετσέτες ποδιών 2

Πετσέτα λουτρού – μπάνιου

Μαγιό

Πιζάμες 2

Ζακέτες ή μπουφάν

Κάλτσες

Εσώρουχα – φανελάκια

Ρούχα αθλητικά

Ρούχα πρόχειρα (βερμούδες)

Ρούχα για την Εκκλησία

Παπούτσια (καλά, αθλητικά, πρόχειρα)

Σαγιονάρες

Σαμπουάν, χτένα, σφουγγάρι

Νυχοκόπτης, αφρόλουτρο, σαπούνι

Σάκος για τα άπλυτα

Οδοντόκρεμα – οδοντόβουρτσα

Κρεμάστρες απλές

Αδιάβροχο

Φακός, παγούρι, καπέλο, γυαλιά ηλίου

Μουσικά όργανα

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

Σημειωματάριο – Στυλό

 

    Σημείωση:  Επίσης δεν φέρνουμε στην κατασκήνωση ψηφιακά συστήματα ήχου και εικόνας ατομικής χρήσεως και κοσμικά περιοδικά. Οι αποσκευές να έχουν το όνομα του Κατασκηνωτή.

Καθημερινό Πρόγραμμα

7.45  π.μ. Έγερση
7.50  π.μ. Γυμναστική
8.00  π.μ. Πλύσιμο – ετοιμασία
8.15  π.μ. Προσευχή – Αγιογραφικό Ανάγνωσμα
8.55  π.μ. Έπαρση σημαίας
9.00  π.μ. Πρωινό
9.30  π.μ. Τακτοποίηση σκηνών – Ομαδική εργασία
10.00  π.μ. Επιθεώρηση
10.15  π.μ. Αναγνωστήριο
10.45  π.μ. Ελεύθερη ώρα- Παιχνίδι
13.15  μ.μ. Λήξη παιχνιδιού
13.45  μ.μ. Γεύμα
3.00  μ.μ. Άναύπαση – Σιωπητήριο
4.30  μ.μ. Έγερση
4.45  μ.μ. Πρόδειπνο – Εγκυκλοπαιδικό
5.00  μ.μ. Ελεύθερη ώρα – παιχνίδι
7.30  μ.μ. Λήξη παιχνιδιού
8.00  μ.μ. Υποστολή σημαίας
8.15  μ.μ. Συγκέντρωση ομάδος
9.00  μ.μ. Δείπνο
10.15  μ.μ. Προσευχή
11.00  μ.μ. Σιωπητήριο

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.