ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ

DSC03524

Με μεγάλη ευλογία και έκδηλη χαρά πορεύεται προς τη λήξη της και η φετινή Κατασκηνωτική περίοδος των μαθητών Δημοτικού στο Ελευθεροχώρι, στην Κατασκήνωση της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας.
Ξεκίνησε με την Ακολουθία του Αγιασμού και την Ονοματοδοσία με Γενικό Σύνθημα: «Μένουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι για πάντα».
Προοδευτικά έγινε λόγος για την Ορθοδοξία και την Αίρεση, για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και για το Μυστήριο της Εκκλησίας και πόσο ωφελούνται μικροί και μεγάλοι όταν εκκλησιάζονται.
Ειδική αναφορά έγινε στο συμβολισμό και στην ιερότητα της Σημαίας μας και στην οφειλόμενη τιμή που αποδίδουμε στην ματωμένη ελληνική Σημαία.
Η καθημερινή ψυχαγωγία, η προσευχή και η αγιογραφική μελέτη στα πλαίσια των μαθητικών και ηλικιακών δυνατοτήτων καθώς και η πορεία και διαμονή στο πανέμορφο δάσος συμπλήρωσαν την πνευματική και σωματική αγωγή των παιδιών σύμφωνα με τα θέσμια και το ήθος της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Στο μέσον της Κατασκηνωτικής Περιόδου έγινε και η Εορτή των Γονέων, δηλαδή Υποδοχή και Εορτή για τους Γονείς και Κηδεμόνες, στους οποίους παρουσιάστηκε σύντομο Εορταστικό Πρόγραμμα από τους Κατασκηνωτές. Ο Αρχηγός και ο Ιερέας απηύθυναν λόγους πνευματικής οικοδομής και οικογενειακού ενδιαφέροντος στους συγγενείς των παιδιών αναφερόμενοι συγχρόνως και στο έργο που επιτελείται στον ιερό χώρο της Χριστιανικής Ελληνορθόδοξης Κατασκήνωσης.
Το όλο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα θα κλείσει με Μικρή Κατασκηνωτική Αθλητική Ολυμπιάδα, με Παράκληση προς την Παναγία του Ακαθίστου Ύμνου, με μικρό πρόγραμμα αφιερωμένο στις Κυρίες του Μαγειρείου και Ενθύμια – Αναμνηστικά για τους Ομαδάρχες και τα Παιδιά.
Η επόμενη συνάντηση θα γίνει με όλους τους Κατασκηνωτές στη Μετακατασκηνωτική Πανηγυρική Συνάντηση και κατά τη διάρκεια της δωρεάν Μετακατασκηνωτικής Εκδρομής.

DSC00015

DSC00027

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.