ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ

Το 2017 άρχισε με πολλές ευχές και προοπτικές. Τα προγνωστικά όμως και η πραγματικότητα άλλα μας λένε…
Οι άνθρωποι χάνουν την ελπίδα τους στο Θεό, την εμπιστοσύνη στον πλησίον και την εκτίμηση στον εαυτό τους. Ο Έλληνας πλέον είναι μια τραγική φυσιογνωμία.
Κι όλα αυτά προέρχονται από τα κοινωνικά γεγονότα της αποτυχίας και συμφοράς: τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία, την έλλειψη στέγης, την εγκληματικότητα, τη φορολογία, την μετανάστευση των Ελλήνων, το προσφυγικό ζήτημα…
Το αποτέλεσμα είναι: άνθρωποι που εστήριξαν τις ελπίδες τους σε κόμματα, σε χρήματα και καταθέσεις, σε ιδεολογίες και συστήματα, σε ψευτομεσσίες και ψευδοσωτήρες, τώρα βρίσκονται με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο, βυθισμένοι στην απόγνωση και αλλοιθωρίζοντας ενίοτε προς την αυτοκτονία.
Οι πιστοί όμως χριστιανοί σε όλες τις εποχές και τις συνθήκες, ακόμη και στους διωγμούς και τους πολέμους, στην κατοχή και τη πείνα, ποτέ δεν χάνουν την πρώτη τους αγάπη και την τελευταία τους ελπίδα, που είναι ο Θεός!!!
Οι πιστοί χριστιανοί δεν απελπίζονται, δεν αυτοκτονούν. Υπομένουν , προσεύχονται, ελπίζουν και νικούν.
Πιστεύουν σε ένα μοναδικό και πανυπερτέλειο πρόσωπο που νίκησε τον θάνατο και όλα τα φοβερά θηρία της κολάσεως : Τον Ιησού Χριστό.
Ο προφ. Ησαϊας, ο απ. Παύλος στα κείμενά τους και ο άγ. Ιωάννης ο Θεολόγος στην Αποκάλυψη βλέπουν ως διαχρονικό θεμέλιο ελπίδας τον Χριστό και για τον Ισραήλ και για την Οικουμένη των εθνών και για την Εκκλησία Του στα έσχατα…
Η κατάσταση του κόσμου πρίν τη Γέννηση του Χριστού ήταν σκέτη καταστροφή: πορνεία, ανηθικότητα, δουλεία, υποτίμηση γυναικός, καιάδας για τα παιδιά, πλάνη και ειδωλολατρεία, μαγεία. Όλα τα πάθη των ανθρώπων θεοποιημένα και δαιμονοποιημένα.
Όλοι οι λαοί έψαχναν για κάτι καλύτερο και περίμεναν έναν απεσταλμένο του Θεού. Οι Έλληνες, οι σοφότεροι από όλους τους ανθρώπους, είπαν κάποιες προφητείες, αλλά περίμεναν την αποκάλυψη για τον Άγνωστο Θεό.
Έστειλε τελικά ο Θεός τον Υιόν του, σωτήρα του κόσμου και ένωσε στην Εκκλησία του τους «εγγύς και τους μακράν». Σήμερα λοιπόν γνωρίζουμε ότι:
• Δεν υπάρχει πουθενά αλλού η θέληση, η δύναμη και η σοφία για τη λύση των προβλημάτων μας παρά μόνο στο Θεό
• Οι άρχοντες και ο πλούτος είναι τα πιο σαθρά θεμέλια της ζωής μας
• Το έλεος και η θεία δύναμη είναι η μεγάλη απαντοχή μας
• Τα αδιέξοδα του ανθρώπου είναι οι ευκαιρίες του Θεού
• Δεν επιτρέπει ο Θεός να πειρασθούμε παραπάνω από τις δυνάμεις μας
• Μετά την δαιμονική καταιγίδα έρχεται η θεϊκή λιακάδα
• Εκεί που οργώνει ο διάβολος σπέρνει ο Καλός Θεός
• Μετά τον Σταυρό ακολουθεί η Ανάσταση
Πορευόμαστε λοιπόν προς τα έσχατα με οδηγό το ιερό Ευαγγέλιο και την Ορθόδοξη Εκκλησία μας.
Ξέρουμε επίσης ότι τα προβλήματα γεννιώνται από τα αμαρτήματα. Η αμαρτία αναστατώνει τον κόσμο.
Η θεία χάρις τα ελλείποντα αναπληροί και τα ασθενή θεραπεύει, όταν υπάρχει Μετάνοια.
Η Μετάνοια θα σώσει τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.