ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ

ΔΙΠΛΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΗΛΕΩΝ

         Μία όμορφη εκδήλωση – έκπληξη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της πόλεως μας.

          Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, προσέφερε στα κορίτσια του Ιδρύματος μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή με πολλά δώρα, μουσικές και εκπλήξεις.

          Στο σπίτι αυτό της αγάπης και της στοργής ευρέθη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, ο οποίος συμμετείχε στη χαρά των κοριτσιών και η παρουσία του υπήρξε ιδιαίτερα στηρικτική και ελπιδοφόρα για το Ίδρυμα Θηλέων.

          Για αρκετή ώρα, ο κ. Κυρμανίδης και ο Ποιμενάρχης μας είχαν μία ευχάριστη επικοινωνία με τα παιδιά, τα στελέχη αλλά και την Διευθύντρια του Ιδρύματος, κα Σταυρούλα Πελέκη, την Ηρωΐδα της αγάπης, την στοργική μητέρα, η οποία ως λαμπάδα καιομένη, φωτίζει για πολλά χρόνια την πόλη της Λαμίας και ολόκληρο το Πανελλήνιο, διδάσκοντας προς κάθε κατεύθυνση, ότι είναι όμορφο και σπουδαίο τελικά να αφιερώνεις την ζωή σου και την ύπαρξή σου ολόκληρη  για τον συνάνθρωπο και πιο σπουδαίο και θεάρεστο , όταν την αφιερώνεις στα παιδιά.

          Τόσο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, όσο και ο Σεβασμιώτατος εδήλωσαν την πραγματική στήριξή τους προς το Ίδρυμα και ευχήθηκαν από καρδίας: «Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα».

         Παρόν στην εκδήλωση ήταν και όλο  το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» που έχει την κεντρική ευθύνη της λειτουργίας του Ιδρύματος Θηλέων, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Ντούρος, ο Αντιπρόεδρος κ. Κων/νος Κρικζώνης, ο Ταμίας κ. Δημήτριος Αλαμπάνος, η Γραμματέας κα Φρειδερίκη Κακαρούχα κ. α, με τα μέλη μάλιστα του οποίου ο Σεβασμιώτατος και ο Αντιπεριφερειάρχης είχαν εγκάρδια και εποικοδομητική επικοινωνία.

          «Αυτές οι εκδηλώσεις αξίζουν περισσότερο από κάθε εκδήλωση εν’ όψει των Χριστουγέννων. Είναι όμορφο τελικά να γίνεσαι παιδί για το παιδί, γιατί τότε βιώνεις πραγματικά το αληθινό νόημα της Γεννήσεως του Χριστού», δήλωσαν από κοινού ο κ. Κυρμανίδης και ο Σεβασμιώτατος.

          Ο Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τον κ. Κυρμανίδη για την πρωτοβουλία της ξεχωριστής αυτής εκδηλώσεως και τον ευχαρίστησε για την εν γένει συνεργασία της Περιφέρειας με την Ιερά Μητρόπολή μας.

          «Η συνεργασία μας αυτή δίνει το μήνυμα της αγάπης και της Ενότητος μεταξύ των φορέων και είναι το καλύτερο μάθημα για τα παιδιά, διότι τους διδάσκει ότι όταν κάποιος συνεργάζεται, τότε παράγεται πάντοτε ένα όμορφο αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

          Η Γιορτή τελείωσε και τα χαμόγελα των παιδιών έμειναν ανεξίτηλα στα αγγελικά πρόσωπά τους, αποσπώντας από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και τον Σεβασμιώτατο την υπόσχεση επανάληψης τέτοιου είδους εκπλήξεων. 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.