ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ – ΠΛΑΤ. ΑΘΑΝ. ΔΙΑΚΟΥ 9
ΤΗΛ. 223410 22349 & ΦΑΞ 22310 22782 – 351 00 ΛΑΜΙΑ
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η Μεγάλη Γιορτή της Χριστιανής Μητέρας είναι η Δεσποτική και Θεομητορική Εορτή της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου. Μπορεί στις 8 Μαϊου κάθε χρόνο να τιμάται η αξία της Μάνας, όμως Εκκλησιαστικά, η Μεγάλη Μάνα είναι η Παναγία, η Οποία οδηγεί το παιδί της, τον Ιησού, Τεσσαρακονθήμερο Βρέφος στο Ναό και τον παραδίδει στα χέρια του Συμεών του θεοδόχου.
Η Παναγία δηλαδή, έκανε αυτό που κάθε χριστιανή Μάνα έχει ιερό χρέος να κάνει στη ζωή της: να οδηγήσει τα παιδιά της στο Χριστό και στην Εκκλησία.
Στο Βιβλιοπωλείο της Χριστιανικής Εστίας, Πλατ. Διάκου 9, υπάρχουν πολλά βιβλία πατερικά και νεότερα που ομιλούν για την Οικογένεια και την προσφορά των Γονέων και δή της Μάνας. Επιλέγουμε όμως να παρουσιάσουμε δύο τα πιο αξιόλογα επ΄ ευκαιρία της Εορτής της Υπαπαντής:
Ο ΥΙΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ, του αειμνήστου Προϊσταμένου της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ», Αρχιμανδρίτου π. Θεοδώρου Μπεράτη. Το σπουδαίο αυτό έργο και υψηλής κυκλοφορήσεως βιβλίο αναφέρεται στην πολυτάραχη ζωή του ιερού Αυγουστίνου, τον οποίον οδήγησαν στη μετάνοια οι ανύστακτες επί 17 χρόνια άγιες προσευχές της Μητέρας του αγίας Μόνικας.
ΜΗΤΕΡΕΣ ΗΡΩΪΔΕΣ, του αειμνήστου θεολόγου +Αθανασίου Σκαρμόγιαννη, το οποίο αναφέρεται στις Άγιες Μητέρες των Τριών Ιεραρχών, την Εμμέλεια του Μ. Βασιλείου, τη Νόννα του Αγ. Γρηγορίου και την Ανθούσα του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Συγκλονιστικό Βιβλίο, το οποίο περιγράφει άγνωστες πτυχές από τις άξιες μάνες των Τριών Ιεραρχών.
Όσοι επιλέξουν ένα από τα δύο αυτά βιβλία μπορούν να πάρουν ΔΩΡΕΑΝ ένα θαυμάσιο θεολογικό έργο για την Παναγία μας από τον Αείμνηστο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών +Παναγιώτη Ν. Τρεμπέλα ή τον πολυγραφότατο θεολόγο αείμνηστο +Νικόλαο Π. Βασιλειάδη.
Η Παναγία είναι η Ιδανική Μητέρα στα ίχνη της Οποίας βάδισαν και όλες οι Άγιες Μητέρες μέσα στην Εκκλησία μας. Αξίζει να μαθητεύσουμε λοιπόν στα υποδείγματα που μας άφησαν ώστε να βγούνε άγιες προσωπικότητες από κάθε οικογένεια που θα βοηθήσουν πραγματικά τον κόσμο.
ΠΑΡΤΕ, ΔΩΣΤΕ και ΔΙΑΔΩΣΤΕ τα παραπάνω Βιβλία για την Δόξα του Κυρίου και της Θεοτόκου και την ωφέλεια αθανάτων ψυχών « υπέρ ών Χριστός απέθανε».
ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ σε ευπρόσιτες τιμές και συνοδευόμενα με προσφορές στο Βιβλιοπωλείο της Χριστιανικής Εστίας, Πλατ. Διάκου 9, στην πόλη μας, ώρες καταστημάτων.

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.