ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ

dscn9989

ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΛΑΜΙΑΣ
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ
Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος
Κύριο κ. Ν Ι Κ Ο Λ Α Ο
Την ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, 6 μμ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Κύριος κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, το απόγευμα της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2016, τέλεσε τον Αγιασμό και κήρυξε τον θείο λόγο κάνοντας την Πρώτη Ομιλία σε πλήθος Χριστιανών στη Χριστιανική Εστία Λαμίας, όπου κάθε Κυριακή στις 6 μμ γίνεται η καθιερωμένη εσπερινή Ομιλία.
Με την παρουσία του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Σεραφείμ Ζαφείρη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Αιδεσιμολογιωτάτου π. Νεοφύτου Ραφαηλίδη, Δρ θεολογίας, Συγγραφέως και Προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας, του συνεφημερίου του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Λαμίας Αιδεσιμολογιωτάτου π. Παναγιώτου Σερέτη, του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Ιερολογιωτάτου Διακ. Ευσταθίου Κατόπη και του Ιερολογιωτάτου Διακ. Δημητρίου Ατματζίδη, Υπευθύνου του Ραδιοφωνικού Προγράμματος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ο Σεβασμιώτατος και Αντιπρόεδρος της ΔΙΣ, γι΄ αυτή τη χρονιά, Κύριος κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ευλόγησε και αγίασε το ευσεβές ακροατήριο, τους παρόντες Ιερείς και του Προέδρους των Συνεργαζομένων Ορθοδόξων Συλλόγων της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας που συστεγάζονται στο κτήριο της Πλατ. Διάκου.
Συγκεκριμένα ομίλησε και τόνισε πόσο μεγάλη είναι ευλογία του θείου λόγου στη ζωή μας και όταν τον ακούμε και όταν τον μεταδίδουμε και κυρίως όταν τον εφαρμόζουμε. Ανέλυσε διεξοδικά την Παραβολή του Σπορέως και με σύγχρονες επισημάνσεις και επιτυχημένα παραδείγματα από την καθημερινή ζωή έδωσε με πληρότητα να καταλάβουμε τι σημαίνει θείος λόγος και ποια είναι η « καλή και αγαθή γη».
Επίσης με αγιογραφικά χωρία και λόγια του Κυρίου μας και των Αγίων Αποστόλων υπογράμμισε την αξία της ιεραποστολής που πραγματοποιεί η Αγία μας Εκκλησίας με τα Κηρύγματα και τις Ομιλίες στους Ιερούς Ναούς, στα Πνευματικά Κέντρα, στους Συλλόγους, στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας και στους Κύκλους Αγίας Γραφής. Μάλιστα σημείωσε με έμφαση ότι αξία έχει και η διάδοση του θείου λόγου και από τον καθένα ξεχωριστά χριστιανό, λόγω της Γενικής Ιερωσύνης που φέρουμε όλοι οι βαπτισμένοι και μυρωμένοι.
Η όποια ορθόδοξη Ιεραποστολή όμως για να είναι καρποφόρα χρειάζεται ψυχική υποδομή, είπε ο Σεβασμιώτατος. Δηλαδή, μελέτη και σπουδή του θείου λόγου, εφαρμογή στη ζωή και εκκλησιαστικό φρόνημα. Επεσήμανε τον πνευματικό κίνδυνο από την επίδραση της ανεξέλεγκτης τηλεθέασης από μέρους των πιστών και συνέστησε τη συνεχή μελέτη και ακρόαση του θείου λόγου.
Ιδιαίτερα στους καιρούς που ζούμε, είπε ακόμη ο Σεβασμιώτατος, με τόσες αιρέσεις και σχίσματα, παρερμηνείες και αποκλίσεις από την Αλήθεια, είναι πολύ απαραίτητη η Ενότητα του Εκκλησιαστικού σώματος περί τον Επίσκοπο και τη Θεία Ευχαριστία, προκειμένου να ευοδούται κάθε καλή και ορθόδοξη προσπάθεια.
Τέλος τόνισε ο Επίσκοπός μας την ανάγκη της ετοιμότητος στους δύσκολους καιρούς που διατρέχουμε και εμείς εδώ και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθότι δεν γνωρίζουμε τι θα μας ξημερώσει η επόμενη μέρα, και μετά από σύντομη ευγνώμονα αντιφώνηση του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Σεραφείμ Ζαφείρη, με την προτροπή του Σεβασμιωτάτου, όλοι οι παρόντες ακροατές του θείου λόγου, Κλήρος και Λαός, έψαλαν «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια…», τον Εθνικό Ύμνο και την Φήμη του Σεβασμιωτάτου.
Μετά από όλα αυτά τα άγια και ευλογημένα παρετέθη μικρή δεξίωση και μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητος και πνευματικότητος ο Σεβασμιώτατος εδέχθη την σεβαστική αγάπη του κόσμου και έδωσε ευχές και ευλογίες σε μικρούς και μεγάλους, ευχόμενος για τη νέα ιεραποστολική περίοδο κάθε ευλογία και καρποφορία στη σπορά του θείου λόγου που γίνεται και στη Χριστιανική Εστία Λαμίας.

20161023_181935     20161023_180404

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.