ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΛΑΜΙΑΣ

          Την Δευτέρα της 25ης Μαρτίου στις 6 το απόγευμα

 ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

Επειδή τον τελευταίο καιρό η υπόθεση όχι μόνο της Ορθοδοξίας, αλλά και γενικότερα της ελληνορθόδοξης παράδοσης τελεί υπό διωγμό. Η ιστορία παραχαράσσεται και ζητείται με τρόπο βάναυσο και προκρούστειο να γίνεται αναίμακτη και απαλή σα χάδι, να ξεχαστούν οι πόνοι και οι συμφορές που προκάλεσαν οι πάσης φύσεως εχθροί της πατρίδος μας, τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη ανοιχτές πληγές και ζωντανές μνήμες στον κορμό του ελληνισμού.

Τα τρία πολιτισμικά μεγέθη, την ιστορία, τη θρησκεία μας και τη γλώσσα μας, καλούμαστε να τα κρατήσουμε με νύχτα και με δόντια, σαν τον αρχαίο Κυναίγειρο. Η Ιστορία μας είναι η ραχοκοκαλιά μας, η πίστη μας είναι η ψυχή μας, η ψυχή του έθνους μας, και η γλώσσα μας, είναι το όχημα του πνεύματός μας και του πολιτισμού μας. Αλλοίμονο αν χάσουμε την επαφή μας με τα

τρία αυτά διαμάντια που μας χαρίσθηκαν – μαζί ασφαλώς με την εθνική αξιοπρέπεια, την εδαφική ακεραιότητα και την ελευθερία μας – και για τα

οποία θυσίασαν τη ζωή τους, οι πρόγονοί μας.

Σήμερα που οι διεθνιστές αλωνίζουν, οι απάτριδες και εθνομηδενιστές έπιασαν όλα τα πόστα, οι ισλαμιστές κατακλύζουν τις πόλεις και απαιτούν, η Ιστορία μας αλλοιώνεται και η Πίστη ξεθωριάζει, η Εκκλησία μας μπαίνει στο περιθώριο, η οικογένεια αλλάζει νομοθετικά, η Σημαία μας καίγεται ατιμωρητί και η αλαζονεία των γειτόνων έχει χτυπήσει κόκκινο, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, επιβάλλεται να ξαναβαπτισθούμε στα αγιασμένα ύδατα της Επανάστασης του 1821, αλλά και των αγώνων που έδωσαν οι Έλληνες σ όλη την ιστορική τους ύπαρξη για την Ελευθερία.

Μη χάσετε την ευκαιρία να το δείτε όλοι, παιδιά, νέοι και γονείς, αυτήν την μοναδική παράσταση, η οποία αποτελεί πραγματική ψυχαγωγία προσφέροντας διδάγματα ζωής και χτίζοντας στις ψυχές μας τις μεγάλες αξίες.

Σας περιμένουμε  

Είσοδος  Δωρεάν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.