ΑΝΟΙΞΗ – ΜΑΪΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2017

Ένας από τους Εθνικούς μας ποιητές, ο Κωνσταντίνος Κρυστάλλης, από το Συρράκο της Ηπείρου, ο οποίος μάλιστα πέθανε και νέος, έλεγε χαρακτηριστικά: «Πάρε με αητέ μου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος…»
Και είχε απόλυτο δίκαιο, πράγμα το οποίο το διεπίστωσαν και όσοι νέοι σήμερα εξέδραμαν από τη Χριστιανική Εστία και πήγαν για μια Ημι-ημερήσια Εκδρομή στην Χριστιανική Ορθόδοξη Κατασκήνωση στο Ελευθεροχώρι σε υψόμετρο 1000 μέτρων περίπου, μέσα στα έλατα και στην ανθισμένη ανοιξιάτικη φύση.
Ενώ κάτω στη Λαμία «έβραζε ο τόπος» και η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30ο Κελσίου, τα παιδιά και οι συνοδοί Ομαδάρχες τους, αφού προσκύνησαν στον δισυπόστατο Κατασκηνωτικό Ναό των Αγίων: Αθανασίου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Παντελεήμονος του Ιαματικού, γεύτηκαν τα πλούσια εδέσματα που ετοίμασε η Οργανωτική Επιτροπή Νεότητος της Χριστιανικής Εστίας και απόλαυσαν ένα πλούσιο αθλητικό Πρόγραμμα στους καθαρισμένους και περιποιημένους αθλητικούς χώρους του Κατασκηνωτικού Συγκροτήματος.
Μαζί με την υλική τροφή και τη σωματική γυμνασία, προσφέρθηκε, όπως συνηθίζεται, και είναι αναγκαίο να γίνεται, και η πνευματική τροφή. Τα παιδιά άκουσαν μετά προσοχής και ενδιαφέροντος το πρόσφατο συγκλονιστικό θαύμα που έκανε η Παναγία μας στην αξιωματικό γυναίκα που σώθηκε από την πτώση του Στρατιωτικού Ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο και πόση δύναμη έχει η Προσευχή της καρδιάς μας στο Χριστό και στην Παναγία που είναι η Μάνα μας.
Γεμάτοι όλοι από χαρά και ευλογημένα αισθήματα, από υλικά και πνευματικά αγαθά, πήραν το δρόμο της επιστροφής, για να συναντήσουν κάτω τη θολή και πνιγηρή ατμόσφαιρα της πόλης, δίνοντας όμως μέσα τους την υπόσχεση, ότι με την πρώτη ευκαιρία – και ειδικά το καλοκαίρι – δε θα λείψουν από την Ευλογημένη Κατασκήνωση στο Ελευθεροχώρι, στην οποία δεσπόζει από πέρυσι το Μεγάλο Σύνθημα – Απόφαση της χρονιάς και της Ζωής μας: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ για ΠΑΝΤΑ».
ΥΓ. Πληροφορίες για τις Φετινές Κατασκηνωτικές Περιόδους στο Ελευθεροχώρι (Ημέρες, Εφόδια, Προϋποθέσεις) καθημερινά στη Χριστ. Εστία 6-8.30 το απόγευμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.