Εκδρομή ΧΦΔ Λαμίας 25 – 6 – 2016

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδρομή των Φοιτητών Νέων Επιστημόνων σε περιοχές της Ευρυτανίας.

Πρώτη στάση στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού για προσκύνημα στον ομώνυμο ναό της περιοχής και μετά κατ΄ ευθείαν στη Φουρνά όπου εκκλησιασθήκαμε. Οι άνθρωποι της περιοχής μας δέχτηκαν με πολύ αγάπη και μας προσέφεραν γλυκό και άρτο από την αρτοκλασία που πραγματοποιήθηκε μετά την Θεία Λειτουργία.

Κατόπιν στην πλατεία της ιστορικής Κοινότητος μας προσφέρθηκε καφές και κρύο παγωμένο φυσικό νερό.

Αφού προσκυνήσαμε τον κεντρικό ναό του χωριού και τα υπάρχοντα Άγια Λείψανα   συνεχίσαμε για την Βράχα.

Στην Βράχα μας επιδέχθηκε ο εκεί ιερομόναχος – εφημέριος π. Ευγένιος και μας ξενάγησε στα ιερά κειμήλια που υπήρχαν στο ναό. Αφού τον ευχαριστήσαμε ξεκινήσαμε για τον τελικό προορισμό μας που ήταν το χωρίο Κλειτσός με τον περίφημο ναό της Κορίτσας, του Αγίου Νικολάου του Νέου, όπου φυλάσσονται η ζωγραφική χείρ του Αγίου και Ευαγγελιστή Λουκά το μόνιμα ευωδιάζον  λείψανο του αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις και άλλα άγια λείψανα.

Μετά πήγαμε στην πλατεία του χωριού στο Μεσοχώρι και καθήσαμε να φάμε εκτός απ ότι είχαμε μαζί μας και ψητά παϊδάκια με πολύ ωραίες πατάτες τηγανιτές και όχι μόνο. Ένα αξιωματικός εν αποστρατεία που μας είδε έτσι μαζεμένους, του Χριστού παλικάρια,  μας κέρασε τα αναψυκτικά, και ο καταστηματάρχης από ένα μικρό παγωτό.

Τέλος πήγαμε σε έναν συνοικισμό του Κλειστού, στις Μουσχιάδες, σε παραδοσιακό  σπίτι, όπου οι υπέροχοι  άνθρωποί του  μας κέρασαν  κουραμπιέ και καφέ και απολαύσαμε από το μπαλκόνι τις ομορφιές της φύσης της Ευρυτανικής γης.

Αφου ξεκουραστήκαμε αρκετά πήραμε τον δρόμο του γυρισμού με μια  τελευταία στάση λίγο έξω από από την Βράχα στο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου μας περίμενε ο Ηγούμενος ιερομόναχος π. Γεράσιμος και κάναμε εσπερινό.

Στη συνέχεια ακολουθήσαμε την διαδρομή Βράχα – Ράχη Τυμφρηστού μια φοβερή διαδρομή και μετά  Ράχη – Λαμία.

Φτάνοντας στη Λαμία δοξολογήσαμε τον Θεόν ό οποίος μας προστάτευσε αλλά και μας επέτρεψε να δούμε και να προσκυνήσουμε ιερά κειμήλια και Άγια λείψανα και τα κάλλη της Φύσεως.

              Περιηγητής 

01 04 02 03

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.