Για πρώτη φορά Κατασκήνωση με Μητέρες και Παιδιά !!!

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΦΕΤΟΣ… το 2019 Στο Ελευθεροχώρι

ptr

Για πρώτη φορά Κατασκήνωση με Μητέρες και Παιδιά !!!

Με ιδιαίτερη χαρά η Ελληνορθόδοξη Κατασκήνωση της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, στο χωριό Ελευθεροχώρι Φθιώτιδος, κοντά στο Μπράλλο,  υποδέχτηκε και φιλοξένησε με χαρά και αγάπη,  πενήντα περίπου νέες μητέρες με τα παιδιά τους. Αυτή η προσπάθεια έλαβε χώρα για πρώτη φορά και στέφθηκε με την ευλογία του Θεού και την κατά άνθρωπο επιτυχία.

Όλα ξεκίνησαν με τη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο πανέμορφο Εκκλησάκι της Κατασκηνώσεως επ΄ ονόματι των Αγίων Παντελεήμονος και Αθανασίου, όπου πολλές κυρίες και ασφαλώς περισσότερα παιδιά προσήλθαν στο Ποτήριο της Ζωής.

Μετά το ψάλσιμο του Εθνικού μας Ύμνου ενώπιον του ιερού Συμβόλου του Έθνους μας στο Ηρώο, στην Πλατεία της Κατασκήνωσης, ακολούθησε το εύγευστο και πλουσιότατο Πρόγευμα για μικρούς και για μεγάλους και στη συνέχεια υπήρξε ελεύθερος χρόνος αναστροφής και επικοινωνίας με απλότητα και εγκαρδιότητα.

Τα μικρότερα παιδιά καθόλη σχεδόν τη διάρκεια της ημέρας με την  επίβλεψη και απασχόληση μεγαλυτέρων μαθητριών και φοιτητριών βρήκαν κυριολεκτικά τη χαρά τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις και Παιδικές Χαρές της  Κατασκήνωσης.

Πρίν από το επίσημο Γεύμα οι Κατασκηνώτριες άκουσαν αναλυτική εισήγηση πάνω στο Θέμα: «Γάμος και Οικογένεια: ένα Μεγάλο Μυστήριο και μια Μικρή Εκκλησία» και συζήτησαν διεξοδικά στα σύγχρονα προβλήματα που ταλανίζουν τον ιερότατο θεσμό της Οικογένειας.

Η όλη θαυμάσια αυτή Κατασκηνωτική Εμπειρία των Νέων Γυναικών – Στελεχών, Μελών και φίλων της Χριστιανικής Εστίας, του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2019 έκλεισε με το Επίσημο και πλήρες Γεύμα για όλες τις ηλικίες, το μεσημέρι.

Σ΄ αυτό χαιρέτισαν με συγκίνηση οι παλαιότερες κυρίες, υπεύθυνες των μελών του Γυναικείου Τμήματος, εξέφρασαν τις θετικές εντυπώσεις τους αρκετές και έκλεισε την όλη Ημερίδα ο Ιερέας της Κατασκηνώσεως με Ανακοινώσεις και αναφορές στο μεγαλείο της Ορθόδοξης θ. Λατρείας και στα Μυστικά της πνευματικής ζωής, δηλαδή στα «Κλειδιά της Βασιλείας του Θεού».

Με τη διάπυρη και ειλικρινή ευχή όλων: «ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» ξεκίνησε η επιβίβαση στο πολυτελές και εξυπηρετικό λεωφορείο και η κατάβασή στην ιστορική πόλη της Λαμίας και σε άλλους προορισμούς, έχοντας στις αποσκευές μας: πολλές συγκινήσεις, αληθινά βιώματα, μεγάλες αλήθειες και σοβαρές αποφάσεις για τη συνέχιση του εν Χριστώ αγώνα μας.

Με την ευκαιρία αυτή της τελευταίας Κατασκηνωτικής περιόδου οφείλουμε να δοξάσουμε τον Πανάγαθο Κύριο, διότι λειτούργησαν και φέτος κανονικά και απρόσκοπτα οι Κατασκηνώσεις της Χριστιανικής Εστίας στο Ελευθεροχώρι, Συνολικά φοίτησαν γύρω στα 300 παιδιά Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου, αγόρια και κορίτσια, 50 φοιτητές και φοιτήτριες, 120 άνδρες και γυναίκες (στελέχη) και τα 25 παιδιά από το Ορφανοτροφείο Θηλέων του Συλλόγου Ευαγγελιστής Λουκάς Λαμίας (της Χριστιανικής Εστίας).

«Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν».

Ας ευχηθούμε λοιπόν τώρα εις εαυτούς και αλλήλους:

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ο Αγιασμός και η Πρώτη Ομιλία στη Χριστιανική Εστία θα γίνουν, Θεού θέλοντος, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, ώρα  6 το απόγευμα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.