ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

 Τι λέμε και σε ποιόν… Το κήρυγμά μας, το περιεχόμενό του δηλαδή, ο λόγος μας, θα εξαρτηθεί και από το σε ποιούς ανθρώπους απευθυνόμαστε. Δηλαδή…
• Σε μουσουλμάνους, θα μιλήσουμε για την ισότητα των δύο φύλων, για τη θέση της γυναικός, για τη σύσταση της οικογένειας στον Παράδεισο, «άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς», ένας άνδρας μία γυναίκα…για την αγάπη προς τους εχθρούς και ότι ένας ιερός πόλεμος υπάρχει «υπέρ βωμών και εστιών», όχι κατά των θεωρουμένων απίστων… και κυρίως ο αόρατος πνευματικός πόλεμος κατά του Σατανά.
• Σε ινδουϊστές, θα μιλήσουμε για τον Τριαδικό Θεό, για τον σεβασμό στο θεόπλαστο σώμα, που δεν το καίμε, αλλά το εναποθέτουμε στο χώμα από όπου και ελήφθη κατά την δημιουργία, όπως έγινε και με τον Χριστό και την Παναγία μας και όλους τους αγίους. Ασφαλώς και θα τους πούμε ότι αντί του αόριστου διαλογισμού και της γιόγκα έχουμε την προσευχή μας και την εκκλησιαστική μας ζωή, που είναι όχι ένα βύθισμα στον εαυτό μας, αλλά μια συνάντηση με τον Προσωπικό Θεό.
• Με καλό τρόπο θα μιλήσουμε και στους Ιουδαίους και θα τους πούμε για το μεγαλειώδες έργο του Αγ. Πνεύματος, τις προφητείες της Π. Διαθήκης, που επαληθεύτηκαν στο πρόσωπο του Χριστού, για το άγιο Φως και τον Πανάγιο Τάφο και θα επαναλάβουμε τα λόγια του Ευαγγελιστού της Αγάπης, ότι «όποιος δεν έχει τον Υιόν ουδέ τον Πατέρα έχει και όποιος δεν έχει την διδαχήν του Χριστού Θεόν δεν έχει».
• Στους βουδιστές θα ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει μετενσάρκωση προηγούμενη ή επόμενη ζωή εν σώματι εδώ κάτω, στη γη, προς εξιλέωση, αλλά «απόκειται τοις ανθρώποις άπαξ αποθανείν μετά δε τούτο κρίσις», και πρίν από αυτό μετάνοια…
• Στους Αφρικανούς θα ζητήσουμε να πετάξουν όλα τα μαγικά φίλτρα και φυλαχτά, να μη φοβούνται τους μάγους και θα τους επισημάνουμε ότι ο διάβολος φίλος δεν πιάνεται. Λέει ψέματα, είναι πλάνος και ανθρωποκτόνος.
• Αν κληθούμε να μιλήσουμε σε δυτικοευρωπαίους θα επικαλεσθούμε τους λόγους του αγίου Μάρκου του Ευγενικού για τις αθάνατες και άγιες 7 Οικουμενικές Συνόδους και την Παράδοση της Εκκλησίας μας των 8 πρώτων αιώνων.
• Και καλό παράδειγμα…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.