ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ και ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΗΛΕΩΝ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ανήμερα τα Χριστούγεννα, Τετάρτη 25/12/2019, στις 10 με 11 το πρωί, μετά την Εκκλησία και με το Χριστό στη Φάτνη της καρδιάς τους τα παιδιά από τα Χριστιανικά Μαθήματα της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Το  Νοσοκομείο Λαμίας αντήχησε από τις παιδικές και μαθητικές φωνές των «Χαρουμένων Αγωνιστών» των Ορθόδοξων Χριστιανικών Νεανικών Ομάδων της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, που επισκέφτηκαν τους θαλάμους και τους ασθενείς με τους συνοδούς τους, για να τραγουδήσουν τα Κάλαντα και άλλα γνωστά και επίκαιρα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και να μεταφέρουν με τις φωνές τους το μήνυμα της Αγάπης του Νεογέννητου Χριστού.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ήταν άκρως συγκινητική. Τα νέα παιδιά με τις αγγελικές φωνές τους και την καθοδήγηση των μεγαλυτέρων ομαδαρχών τους, πέρασαν απ΄ τους ορόφους, έψαλαν και τραγούδησαν με τα τρίγωνά τους και τις μελωδικές φωνές τους και συγχρόνως διένειμαν και έντυπο επίκαιρο και χριστιανικό υλικό για την πνευματική ωφέλεια των ασθενών και των συγγενών τους. Επίσης το νοσηλευτικό προσωπικό με δάκρυα στα μάτια υποδεχόταν αυτή την άγια μέρα αυτή την εκδήλωση της αγαπητικής παρουσίας των παιδιών και της έμπρακτης αλληλεγγύης στον πονεμένο αδελφό μας.

Είναι πολύ ωραίο πράγμα από μικρή ηλικία να μαθαίνουν τα βαπτισμένα παιδιά της Εκκλησίας μας και της Ελλάδος μας στη διακονία της αγάπης και στην κατανόηση του πόνου των άλλων, όπως επίσης και στην ταπεινή και αδελφική συμπαράσταση.

Οι μαθητές επιστρέφοντας από το Νοσοκομείο πέρασαν και είπαν τα Κάλαντα και στο Ίδρυμα Θηλέων του Συλλόγου «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» Λαμίας, Υψηλάντου 143, όπου εκεί η Διευθύντρια κα Σταυρούλα Πελέκη τους υποδέχτηκε με συγκινητικά δώρα και πλούσια κεράσματα, παρόντος και του Προέδρου του Συλλόγου κ. Παν. Ντούρου. Αντηλλάγησαν σύντομες και ευγνώμονες προσφωνήσεις και επίκαιρες θερμές ευχές και με γεμάτες από χριστουγεννιάτικη χαρά τις ψυχές τους τα παιδιά επέστρεψαν κατόπιν στο σπίτι τους για το Χριστουγενννιάτικο αχνιστό τραπέζι της οικογένειάς τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.