ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ του ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ 2018 – 2019

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, το πρωί στις 11,  στη Χριστιανική Εστία, στον χώρο του Εντευκτηρίου Χαράς και Φιλίας,  που βούϊζε σαν κυψέλη από Μαθητές όλων των ηλικιών, έγινε ο Αγιασμός της Νέας Χρονιάς 2018-2019 και δόθηκε το τρέχον Σύνθημα: «ΕΤΟΙΜΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΟΔΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ» (Μάρκ. α΄3).

Ο λόγος αυτός του Τιμίου Προδρόμου προς τον λαό, που τον έβλεπε και τον άκουγε ευλαβικά, σκοπό είχε να προετοιμασθούν οι ψυχές προκειμένου να υποδεχθούν τον Κύριο. Ο ίδιος λόγος σήμερα, αυτή τη χρονική στιγμή, αντηχεί στα αυτιά και στις καρδιές των «Χαρουμένων Αγωνιστών», των μαθητών δηλαδή Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και των «Χελιδονιών», δηλαδή των μαθητών του Δημοτικού, ως διπλή Πρόσκληση για προσωπική ετοιμότητα και ιεραποστολική μαρτυρία.

Δηλαδή: με τη μετάνοια πρώτα να ετοιμάσουμε τις ψυχές μας για να περπατήσει και να κατοικήσει μέσα μας ο Χριστός με την Πίστη, τη Χάρη και τα Μυστήρια και με την Ιεραποστολή έπειτα να περπατήσει στα δωμάτια των σπιτιών μας, στις αίθουσες και τις αυλές των σχολείων μας και στους δρόμους της Πατρίδος μας.

Το φετινό Σύνθημα καθώς και το αντίστοιχο των Χελιδονιών: «ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ, ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ» είναι ένα από τα ωραιότερα των τελευταίων χρόνων και καλούμαστε όλοι να το εφαρμόσουμε πρώτα στον εαυτό μας και μετά στο περιβάλλον μας.

Χρειάζεται όμως να νικήσουμε δύο εμπόδια: την Ντροπή και το Φόβο. Να μη φοβηθούμε και να μη ντραπούμε στην Μετάνοιά μας και την Εξομολόγηση και να μη ντραπούμε και μη φοβηθούμε να ομολογήσουμε την πίστη μας και να μιλήσουμε στους άλλους για τον Χριστό.

Όποιος κάνει αυτή την ηρωϊκή διπλή προσπάθεια και τον εαυτό του θα σώσει από το θανάσιμο σφιχταγκάλιασμα της αμαρτίας, αλλά και κάποια άλλη ψυχή θα βοηθήσει να βρεί την Οδόν του Κυρίου.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.