Στη μνήμη του σεβαστού Γιατρού μας

Λίγες μέρες πριν την μεγάλη και λαμπρά Εορτή του Πάσχα, ο Κύριος της ζωής και του θανάτου κάλεσε κοντά Του για να ζεί πλέον μόνιμα την Ανάσταση τον κεκοιμημένο πλέον αδελφό μας Δημήτριο Οικονόμου.

Του καλού οικογενειάρχου, του επιστήμονα ιατρού αλλά και του δυναμικού ιεραποστόλου. 

Με βαθύ σεβασμό και ευγνωμοσύνη πολλή, τα Μέλη των Ιεραποστολικών Συλλόγων της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, στεκόμαστε ενώπιον της μνήμης του.

 Ο αείμνηστος Γιατρός μας αγάπησε πολύ τον Θεό, αγωνίστηκε να ζει με το Πανάγιο θέλημά Του και αυτό θέλησε να μεταδώσει και στους συνανθρώπους του. Δεν ενδιαφερόταν μόνο για την θεραπεία των σωματικών ασθενειών των ανθρώπων αλλά βοηθούσε στην υγεία της ψυχής τους. Γι αυτό και έγινε συνεργός στα ιεραποστολικά έργα της Εκκλησίας μας.

Επί πολλά χρόνια πολύτιμος Συνεργάτης της Αδελφότητος Θεολόγων ο Σωτήρ, Πρόεδρος του Ιεραποστολικού  ο Μέγας Βασίλειος Λαμίας με πλούσια φιλανθρωπική και ιεραποστολική Δράση αλλά και ως υπεύθυνος Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής σε ενορίες της Μητροπόλεώς μας και στην Χριστιανική Εστία.

Πόθος για τον Γιατρό μας ένας, να γνωρίσουν το θέλημα του Θεού και όσοι άνθρωποι βρίσκονταν γύρω του.

Αλλά και το «σπίτι της Αγάπης», το Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας, ένας ακόμη τόπος προσφοράς για τον Γιατρό μας. Μαζί με την σύζυγό του πολλά προσέφεραν στα δοκιμασμένα από τη ζωή παιδιά και ενδιαφερόνταν μέχρι την τελευταία στιγμή να έχουν τα παιδιά ότι χρειαζονται κυρίως στοργή θαλπωρή, αληθινή αγάπη.

Και όταν το γήρας έφερε την πτώση των σωματικών δυνάμεων, τον περιορισμό στην οικία του, ζούσε την πνευματική ζωή βαθύτερα. Με την συχνή θεία Κοινωνία, με την μελέτη της Αγίας Γραφής, των πνευματικών βιβλίων κυρίως με την προσευχή.

«Αυτή την προσευχή μπορώ να προσφέρω τώρα, προσευχή για όλους και για όλα!» έλεγε χαρακτηριστικά. Αλλά και ζητούσε προσευχή: «Εύχεσθε να βρώ έλεος ενώπιον Θεού.»

Έτοιμος ώριμος καρπός για την βασιλεία των ουρανών που τόσο ποθούσε αλλά και εργάσθηκε σ αυτήν την ζωή. Αυτά τα έργα του τον συνοδεύουν τώρα στο αιώνιο ταξίδι.

Ολόθερμη η προσευχή μας τούτη την ώρα «Χριστός σε ἀναπαύσοι ἐν χώρᾳ ζώντων, καὶ πύλας Παραδείσου ἀνοίξοι σοι, καὶ βασιλείας δείξοι πολίτην, καὶ ἄφεσίν σοι δῴη, ὧν ἥμαρτες ἐν βίῳ φιλόχριστε»

Στην ευλογημένη οικογένεια του, στην εκλεκτή σύζυγό και τα παιδιά και τα εγγόνια να έχουν την ευχή του και δυνατό το παράδειγμά του στη ζωή τους αλλά και έναν δικό τους άνθρωπο κοντά στον Θεό.

Καλή ανάσταση Γιατρέ μας, Καλή αντάμωση στη Βασιλεία των ουρανών Σεβαστέ μας αδελφέ!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.