ΠΗΛΙΟΥ… ΑΝΑΒΑΣΙΣ

Ο γύρος του Πηλίου. Ημικύκλιο ήταν. Ελλειπτικός, αλλά εξαίσιος. Προσκυνηματική και ψυχαγωγική εκδρομή Λήξεως των Μαθημάτων των Κύκλων Ανδρών της Χριστιανικής Εστίας. Ανήμερα της ιεράς Μνήμης του θαυμαστού αγίου Ιωάννου του Ρώσου, του Νέου Ομολογητού. Μέσα σε μια θαυμάσια φύση – στα μεγαλεία του Θεού. Σε μια ευλογημένη μέρα με θαυμάσιο καιρό, δώρο Θεού.
Μετά από μια μικρή στάση στον Αλμυρό, στην τοπική Ένωση Γονέων, στην βραβευμένη για την άψογη καθαριότητά της μικρή ελληνική και ευρωπαϊκή αυτή πόλη, για ξεκούραση και ανανέωση, κατευθυνθήκαμε στην μεγάλη πόλη του Βόλου και προσκυνήσαμε στην Παναγία Γορίτσα, σε μια γεμάτη μυστήριο, κατάνυξη και υποβλητικότητα σπηλαιώδη Εκκλησία προς την Αγριά, δίπλα στο Ναυτικό Όμιλο Βόλου – τη διάδοχη κατάσταση της Αργοναυτικής Εκστρατείας.
Επιτελέσαμε Αρτοκλασία, ενισχυθήκαμε και με την ευλογία της Παναγίας αρχίσαμε να ανεβαίνουμε «στο Βουνό βουνών καμάρι», στην κατοικία των Κενταύρων της μυθολογίας, στο καταπράσινο Παλάτι του Πηλέα και της Θέτιδος, το χριστιανικό πλέον Μικρό Άγιο Όρος!!!
Το θέαμα ήταν απίστευτο. Παντού νερά και βλάστηση. Όμορφα σπίτια με παραδοσιακή ωραιότητα και συγκεκριμένο χτίσιμο, σκεπές και παράθυρα. Και άλογα… Και μονοπάτια, μερικά από τα οποία δεν έχουν περπατηθεί ακόμη. Ξενώνες παντού, καταστήματα, πλατείες γεμάτες κόσμο, σέ ένα μοναδικό μπαλκόνι που βλέπει από τη μια μεριά στο Αιγαίο κι από την άλλη στον Παγασιτικό. Εκκλησιές πανάρχαιες, ευλογημένες… Όλα τα χωριά σχεδόν, από τα οποία περάσαμε, γεμάτα από ευπρεπή τουρισμό και λεωφορεία γεμάτα κόσμο…
Ο γύρος, έστω και εν μέρει, του Πηλίου δίνει την αίσθηση της ευλογίας του Θεού σε όλους τους τομείς.
Στον Κισσό προσκυνήσαμε στον Ναό της Αγ. Μαρίνας και στην Πορταριά γευματίσαμε με απλότητα και αφελότητα καρδίας στην Κατασκήνωση της ΓΕΧΑ Βόλου (Γονέων Ένωση η “Χριστιανική Αγωγή”) μέσα στα πλούσια εδέσματα και τα αθάνατα Δημοτικά Τραγούδια, που εκφράζουν τον πόνο της Ρωμιοσύνης και το ηρωϊκό πνεύμα της Ορθοδοξίας.
Η Εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με τον Εσπερινό του Σαββάτου των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων και λόγο Θεού στην Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς από τον σεβαστό Άγιο Καθηγούμενο π. Νεκτάριο, όπου και ακούσαμε ότι το Μοναστήρι αυτό ιδρύθηκε από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο πριν 1035 χρόνια. Μάλιστα μάθαμε και τη φοβερή είδηση ότι στην περίοδο της Ενετοκρατίας δεν είχαμε μόνο τους 13 Μάρτυρες μοναχούς στην Καντάρα της Κύπρου ή τους 26 Ζωγραφίτες Πατέρες, τους μαρυτυρήσαντες επί του Λατινόφρονος Πατριάρχου Βέκκου, αλλά είχαμε και εκατοντάδες μοναχούς της ΄Ανω Ξενιάς φονευθέντες από τους Λατίνους Παπιστές υπό τον καρδινάλιο Πελάγιο!!!
Γυρίσαμε στην ιστορική πόλη της Λαμίας, την βροχερή πόλη μας, εκείνη την ώρα, γεμάτοι από εντυπώσεις και ωφέλιμα διδάγματα και δοξάσαμε τον Άγιο Θεό που μας τάφερε όλα “βολικά” με αυτή την συγκεκριμένη εκδρομή στο Βόλο, ψάλλοντας εκ βάθους καρδίας: “Κύριος ο Θεός ημών, εν τω ουρανώ και εν τη γη, πάντα όσα ηθέλησεν εποίησεν”…”Είη το Όνομα Κυρίου ευλογημένον από του νυν και έως του αιώνος”.
Και του χρόνου. ΓΕΝΟΙΤΟ !!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.