ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

         Όπως τότε στις Πράξεις των Αγ. Αποστόλων (η΄ 26-40) ο Υπουργός Οικονομικών της Βασίλισσας Κανδάκης των Αιθιόπων επιστρέφοντας από ιερό προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα διάβαζε τον προφήτη Ησαϊα και δεν καταλάβαινε σε ποιόν αναφερόταν ο άγιος του Θεού, και ο Θεός έστειλε σ΄ αυτόν τον άγιο Φίλιππο για να του εξηγήσει την ερμηνεία του δύσκολου χωρίου, έτσι και τώρα που κάποιοι άνθρωποι, χριστιανοί, δυσκολεύονται να κατανοήσουν μερικά ιερά κείμενα που διαβάζουν από την Αγ. Γραφή, μπορούν και αυτοί να έχουν ως βοηθό και συνέκδημο την Πατερική ερμηνεία, η οποία κάλλιστα αποτυπώνεται στις καλογραμμένες σελίδες του Ορθοδοξότατου Περιοδικού του Σωτήρος Χριστού.
Επίσης, στην εποχή που ζούμε και πολλές απόψεις ακούγονται συγκεχυμένες και αλληλοσυγκρουόμενες, από πολλές κατευθύνσεις και πηγές, και οι άνθρωποι, και μάλιστα οι Ορθόδοξοι, στην Ορθόδοξη Ελλάδα, δεν ξέρουν τι να δεχτούν και τι να απορρίψουν, και πολλοί ζητούν ένα επικαιροποιημένο οδηγό – βασισμένο βεβαίως στην Αγ. Γραφή – και μια ορθή γραμμή πλεύσης για θέματα Αλήθειας και Ορθοδοξίας, για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, για εθνικά και κοινωνικά ζητήματα, για θεολογικά και εκκλησιαστικά προβλήματα που καθημερινά ανακύπτουν, μπορούμε να προτείνουμε ένα τέτοιο διαυγέστατο οδηγό, το περιοδικό του Σωτήρος Χριστού.
Δεν είναι καθόλου καλό ένας ολόκληρος πιστός λαός να είναι σαν ένα ζαλισμένο κοπάδι έρμαιο στις πρωτοβουλίες και νομοθετικές ρυθμίσεις απίστων, αθέων και εκκλησιομάχων, και οι οποίες ως επί το πλείστον στρέφονται εναντίον της Πίστεως, της Φιλοπατρίας και της οικογενειακής Παραδόσεως.
Για όλα αυτά λοιπόν, όπως και για προσωπικά πνευματικά και πρακτικά θέματα, πρέπει να έχουμε σαφή καθοδήγηση από ένα ορθόδοξο και νηφάλιο οδηγό ώστε πραγματικά στο τέλος ο Ορθόδοξος Λαός μας να είναι συνειδητά ενταγμένος στην Ορθόδοξη Εκκλησία και να αποδεικνύεται εκάστοτε Φρουρός και Φύλακας της Αγίας μας Ορθοδοξίας και υπερασπιστής της Φιλτάτης μας Πατρίδας.
Ας επιλέξουμε λοιπόν να εγγραφούμε στο Ορθόδοξο Χριστιανικό Περιοδικό του Σωτήρος Χριστού, που οι σελίδες του ευωδιάζουν Χριστό και Ελλάδα, και να βάλουμε στο σπίτι μας κάθε μήνα τον αθάνατο λόγο του Θεού και την Ιερά μας Παράδοση.
Πληροφορίες στο Βιβλιοπωλείο της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, Πλατ. Διάκου 9, ώρες καταστημάτων                                                             και στο τηλέφωνο 22310 22349.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.