ΜΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

All-focus

Πρωί –πρωί του Σαββάτου ώρα 6.30 οι Χαρούμενοι Αγωνιστές  της Λαμία, παιδιά Λυκείου, ξεκίνησαν με προορισμό τις ιερές Μονές   Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου – και της Αγ. Αναστασίας Φαρμακολύτριας

All-focus

Φτάσαμε στην Σουρωτή  περί ώραν 10.50  το πρωί αφού προηγουμένως είχαμε πραγματοποιήσει μικρή στάση 20 λεπτών στην Λάρισα.

 Η Σουρωτή βρίσκεται 28 περίπου χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη, και η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη. Περιμέναμε περίπου 1 ώρα μέχρι να μπορέσουμε να προσκυνήσουμε   τον τάφο του μεγάλου συγχρόνου Αγίου, καθώς και Λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη που βρίσκονται στο καθολικό της Μονής.

All-focus

Κατόπιν ξεκινήσαμε για το μοναστήρι  της Αγ. Αναστασίας της  Φαρμακολυτρίας  μία Ιερά Βασιλική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακής Μονής πού ιδρύθηκε το έτος 888 υπό της Αυγούστας Θεοφανώ, επί της Πατριαρχίας Φωτίου του Μεγάλου. Το έτος 1552 ο Ιερομόναχος Θεωνάς μετά της συνοδείας του επανίδρυσε την Ιερά Μονή και κατεστάθη Ηγούμενος αυτής, προαχθείς αργότερα εις Αρχιεπίσκοπον Θεσσαλονίκης, όπου είχε οσιακόν τέλος, η δε Εκκλησία κατέταξε αυτόν μετά των Αγίων. Στην Ιερά Μονή φυλάσσονται η Τίμια Κάρα της Αγίας Αναστασίας, ολόσωμο το Ιερόν Λείψανον του Αγίου Θεωνά, Ηγουμένου της Μονής και Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης.

Θα ήταν μεγάλη παράληψη αν δεν επισκεπτόμασταν τον ιερό ναό του Άγιου Δημήτριου να προσευχηθούμε και να τιμήσουμε τον μεγάλο Άγιο, καθώς και τον Λευκό Πύργο, σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης.

Αλλά η ώρα είχε περάσει και η πείνα έζωσε όλους μας. Έτσι με την καθοδήγηση του κυρίου Γλωσσοπούλου ο οποίος κατάγεται εκ της Θεσσαλονίκης οδηγηθήκαμε σε ένα εξαίρετο εστιατόριο τόσο  από πλευράς ποιότητος, όσο και καθαριότητος, όπου ο καθένας έκανε την επιλογή του.

Μετά το πέρας του φαγητού πήγαμε σε ένα Λούνα Παρκ όπου επί δύο ώρες τα παιδιά παίξανε με την ψυχή τους.

Αλλά όπως όλα τα καλά έτσι και αυτή η εκδρομή έφτασε στο τέλος της.

Όλοι μας έχοντας στην καρδιά μας την όμορφη εκδρομή ξεκινήσαμε για τον δρόμο του γυρισμού. Κουρασμένοι μεν ευχαριστημένοι δε. Ο Άγιος Παΐσιος και ο Άγιος Δημήτριος είχαν ευλογήσει την Εκδρομή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.