ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ

  

Η ΚΛΕΦΤΙΚΗ ΖΩΗ & Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ

ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ και ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ

Ο «ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ» και Ο «ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΄21»

Μια ωραιότατη – σχεδόν επική – Εθνική Εορτή για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 έλαβε χώρα στη Μεγάλη Αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, στην Πλατ. Διάκου, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, στις 5 το απόγευμα, με τη συμμετοχή δεκάδων Μαθητών όλων των βαθμίδων της Εκπαιδεύσεως και την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες κόσμου.
Η Εορτή περιλάμβανε δύο παραστατικότατα θεατρικά, για δύο μεγάλους Ήρωες της Επαναστάσεως, τον Νικήτα Σταματελόπουλο (Νκηταρά) και τον Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Δικαίο (Παπαφλέσσα). Επίσης Εόρτια Άσματα για τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου από τη Βυζαντινή Χορωδία Ιεροψαλτών ενώ η Μαθητική Χορωδία απέδωσε άριστα τα Τραγούδια του Αγώνα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Ακολούθησαν Ποιήματα και η Ορχήστρα με το Μαθητικό Χορευτικό Συγκρότημα ενθουσίασαν τους πάντες με τους Δημοτικούς Παραδοσιακούς Χορούς.
Η Εορτή έκλεισε με επίκαιρη Ομιλία από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παναγιώτη Ντούρο, ενώ την όλη διοργάνωση είχε αναλάβει ο επί έτη υπεύθυνος των Εορτών αξιόλογος Διδάσκαλος κ. Δημήτριος Γλωσσόπουλος με τους Ομαδάρχες και Συνεργάτες του Νεανικού Τομέα της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας. Όλοι βοήθησαν επί ημέρες για να στηθεί αυτή η Γιορτή και έμειναν όλοι ευχαριστημένοι και χαρούμενοι.
Στα παιδιά δόθηκαν Βραβεία, Αναμνηστικά και Γλυκίσματα, βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες στο Διαγωνισμό του Περιοδικού «Προς τη Νίκη», ενώ καθ΄ όλη την περίοδο προ του Ευαγγελισμού έλαβε χώρα μια μεγάλη εκστρατεία εφοδιασμού όλων των σπιτιών με την Γαλανόλευκη Ελληνική Σημαία.
Τέλος ανακοινώνουμε ότι την επόμενη και τελευταία Πέμπτη Κυριακή των Νηστειών, δηλαδή στις 2 Απριλίου 2017, στις 5 το απόγευμα, θα ομιλήσει στη Μεγάλη Αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, στην Πλατ. Διάκου, ο Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Σπαλλιώρας, Διδάκτωρ της Θεολογίας και Διευθυντής Λυκείου Ν. Μοναστηρίου, με θέμα: «ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ».
Οι Ομιλίες στη Χριστιανική Εστία Λαμίας θα συνεχισθούν μετά το Πάσχα, με τη βοήθεια του Θεού, σύμφωνα με Πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί εγκαίρως.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

   

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.