Μαΐ 05

ΛΑΜΠΡΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ

Όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια, του καιρού επιτρέποντος, τελείται στην Ορεινή Ορθόδοξη Κατασκήνωση του Ελευθεροχωρίου, η Εορτή επί τη ανακομιδή των Τιμίων Λειψάνων του Αγ. Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Υπερμάχου της Ορθοδοξίας.
Ο Ναϊσκος τιμάται επί τη ιερά Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού. Αρχικά όμως ήταν αφιερωμένος στον Άγιο Αθανάσιο, όταν η ευλογημένη Κοινότητα της Κώμης του Ελευθεροχωρίου εδώρησε την παρακείμενη Δασική Έκταση στο Ορφανοτροφείο Θηλέων για τη θερινή διαβίωση των τροφίμων του Ιδρύματος.
Λόγω του υψομέτρου και του κοινοτικού Ελατοδάσους η Εορτή του Αγίου Πατρός κατά τον μήνα Ιανουάριο ήταν πάντοτε τελείως ανέφικτη ένεκα των καιρικών συνθηκών, γι αυτό έγινε και η αλλαγή του Πανηγυριού το Καλοκαίρι, στην ιερά μνήμη του Αγ. Παντελεήμονος, που λειτουργεί και η Κατασκήνωση και ο καιρός είναι καλός. Πλήν όμως ο Άγιος Αθανάσιος εμφανίστηκε πρίν από χρόνια σε ιεροκήρυκα της Περιοχής μας, ευρισκόμενο τώρα στην αγκαλιά του Θεού, και ζήτησε επιμόνως «πίσω το σπίτι του».
Το αποτέλεσμα αυτής της εμφανίσεως του Αγίου Αθανασίου ήταν να γίνει δισυπόστατο το Παρεκκλήσιο στην Κατασκήνωση της Χριστιανικής Εστίας , τιμώμενο πλέον και στους δύο Αγίους.
Γιορτάζουμε λοιπόν τον Μάϊο στις 2 του μηνός τον Άγιο Αθανάσιο και στις 27 Ιουλίου τον Άγιο Παντελεήμονα. Μάλιστα κατά μία εκδοχή Συναξαριστών ο Άγιος Αθανάσιος εκοιμήθη όντως στις 2 Μαϊου, τιμάται όμως η μνήμη του στις 18 Ιανουαρίου μαζί με τον άγιο Κύριλλο ως αντανάκλαση και απομίμηση της εκκλησιαστικής από κοινού εορτής των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου.
Έγινε λοιπόν και φέτος η Εορταστική Πανήγυρις του Αγίου Αθανασίου παρόντων των Διοικητικών Συμβουλίων της Χριστιανικής Εστίας και των δυναμένων Μελών των Συνεργαζομένων Ορθοδόξων Συλλόγων, μέσα στη χαρά και την Ανάσταση του Χριστού μας, την Θεανδρικότητα του Προσώπου του Οποίου σθεναρά υπεστήριξε ο τιμώμενος άγιος κατά του αιρεσιάρχου Αρείου.
Και του χρόνου λοιπόν !!!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.