“ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΦΩΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗ ΦΑΜΕΛΙΑ”

Λειτούργησαν και φέτος το 2019 οι Κατασκηνώσεις στο Ελευθεροχώρι για τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε 4 περιόδους με πολύ καλή συμμετοχή παιδιών, Αγοριών και Κοριτσιών.

Το γενικό σύνθημα ήταν

All-focus

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ”

Σκοπός της Χριστανικής Κατασκήνωσης βέβαια είναι πάντοτε η πνευματική ζωή, η ειρηνική συμβίωση και η αγνή χαρά.

Ξεχωριστές ημέρες αφιερωμένες στην Παναγιά και την Ελληνική θάλασσα, το Ελληνικό Αιγαίο, πλούτισαν το πρόγραμμα της κατασκηνωτικής ζωής. Ατομικά και ομαδικά πρωταθλήματα έδωσαν παλμό και ζωντάνια.

Παιχνίδια στο στίβο και στο δάσος, ορειβασίες και πεζοπορίες και πάνω από όλα προσευχή, μελέτη και τραγούδι μέσα από τα βάθη της παιδικής και εφηβικής ψυχής νοηματοδότησαν την κάθε μέρα της κοινής κατασκηνωτικής διαβίωσης.

Ολα τα παιδιά συμμετείχαν με ζήλο και θερμότητα στα Μυστήρια της Εξομολόγησης και της Θ. Κοινωνίας.

All-focus

Κορυφαία στιγμή ήταν η Γιορτή Γονέων, όπου μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα οι κατασκηνωτές υποδέχτηκαν τους γονείς και συγγενείς τους με αγάπη και χαρά.

All-focus

Στην πρώτη γιορτή παρουσιάστηκε η ζωή και το έργο του εκλιπόντος Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου Πρωτοπαπά και στη δεύτερη η Ελληνικότητα του Αιγαίου Πελάγους και η αξία της προσευχής.

All-focus

Αγαθή έκπληξη ήταν και η εκδρομή στα Τριζόνια της Φωκίδος, παραθαλάσσια περιοχή, όπου οι μεγάλοι Κατασκηνωτές δέχτηκαν την πλούσια φιλοξενία και τη θερμή – καρδιακή υποδοχή της τοπικής κοινωνίας.

Στην Κατασκήνωση λιτανεύτηκε με λαμπρότητα η Εικόνα της Παναγίας των Βλαχερνών και τελέστηκαν ενώπιόν Της ιερές Παρακλήσεις.

Πολλά πράγματα άλλαξαν φέτος και στις τεχνικές υποδομές στην Κατασκήνωση.

Όλα με την βοήθεια και συνδρομή του χριστεπωνύμου πληρώματος προς δόξαν Θεού και επ΄ ωφελεία της νεότητος.

Συγκινητικές ήταν επίσης και οι στιγμές της αναχώρησης και επιστροφής. Δυνατό ξεκίνημα και πονεμένος αποχωρισμός.

Ανανεώσαμε για τον χειμώνα στις Ορθόδοξες Χριανικές Νεανικές Ομάδες την επικοινωνία μας και την απόφασή μας να μη λείψει κανένας από την Κατασκήνωση και τα επόμενα χρόνια.

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ – ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.