ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ Χ+Α 2018

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ –  ΛΥΚΕΙΟΥ  ΑΡΡΕΝΩΝ

Και φέτος με την χάρη του Θεού αξιωθήκαμε να ανεβούμε στην πολυαγαπημένη μας Κατασκήνωση στο ελατόφυτο Ελευθεροχώρι!

Να νιώσουμε την παρουσία Κυρίου μας και να ακούσουμε τους λόγους Του. Να Τον αισθανθούμε τόσο κοντά μας και να νιώσουμε τα πάντα γύρω μας να Τον δοξολογούν και να Τον υμνούν. Τα δέντρα, ο αέρας, ο φωτεινός ουρανός τη μέρα και ο έναστρος τη νύχτα, όλα μας έδειχναν την δόξα Του.

Η ζωή στην Κατασκήνωση έχει τελείως διαφορετικούς ρυθμούς από αυτούς που έχουμε συνηθίσει εδώ στην πόλη ή στο χωριό το οποίο ζούμε.

Κάποιες όμως γενικές ευκαιρίες που μας δόθηκαν φέτος στην Κατασκήνωση, μας ανέβασαν πολύ ψηλά πνευματικά! Αυτές ήταν:

α) Ήταν η ημέρα που ο Ιερέας μας έφερε στην κατασκήνωση την εικόνα της Παναγίας μας, «Ακένωτον Ποτήριον», όπου υποδεχτήκαμε με λιτανεία την Αγία Εικόνα της, ψάλαμε όλοι μαζί στίχους παρακλητικούς και έγινε δέηση προς την Παναγία μας για εμάς και τους δικούς μας ανθρώπους αλλά και για την πατρίδα μας, να μας φυλάει ο Άγιος Θεός!

β) Ήταν η ημέρα που ο καθένας από εμάς κάτω από το πετραχήλι του πνευματικού μας πατέρα θα καθάριζε τον χιτώνα της ψυχής του και έπαιρνε την συγχώρεση από τον ίδιο τον Χριστό!

γ) Η ημέρα Του Κυρίου μας! Η Κυριακή όπου όλοι μας ενωθήκαμε με τον Χριστό! Με το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Εκείνη την ώρα πραγματικά αισθανθήκαμε σαν να μην είμαστε στην Γή αλλά στον ουρανό! Όλοι μαζί στην εκκλησία προσευχόμασταν μαζί με τους ψάλτες και οι προσευχές του Ιερέα γαλήνευαν την ψυχή μας! «Θεέ μου νάμαστε μαζί στον ουρανό όπως και στην Γή».

δ) Μια ακόμα ξεχωριστή ημέρα ήταν το αφιέρωμα που είχαμε στην εξωτερική Ιεραποστολή. Εκεί ακούσαμε από τους ομιλητές για τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει η εξωτερική ιεραποστολή, αλλά και τα θαύματα τα οποία γίνονται καθημερινά στην Αφρικανική Ήπειρο.

Μας μίλησαν για δύο μεγάλες σύγχρονες μορφές της Ιεραποστολής, τον π. Χαρίτωνα Πνευματικάκη και τον π. Ιγνάτιο Μανδελίδη. Θαυμάσαμε τον ζήλο τους αλλά και την αγάπη τους γι αυτό το τόσο δύσκολο έργο αλλά και σπουδαίο παράλληλα!

ε) Είχαμε την ημέρα πίστεως που την αφιερώσαμε σε ένα πρόσωπο που η Αγία μας εκκλησία έχει κατατάξει ως έναν από τους μεγαλύτερους Αγίους της. Μιλήσαμε για τον Μέγα Κωνσταντίνο που με το διάταγμα της ανεξιθρησκείας η Ορθόδοξη Εκκλησία άρχισε να ορθοποδεί και να εξαπλώνεται σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο!

Στ) Και στο τέλος μια ακόμα ειδική ημέρα. Η ημέρα πατρίδος! Όπου μας παρουσιάσανε την ηγετική μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το πόσο σπουδαίος άνθρωπος και βασιλιάς ήταν, αλλά και πόσο Έλληνας ήταν. Μέχρι τα βάθη της Ασίας έκανε εκστρατεία όχι για να κατακτήσει μόνο με το σπαθί, αλλά για να εξαπλώσει τον Ελληνικό πολιτισμό!

Αυτά ήταν πολύ περιληπτικά κάποια πράγματα τα οποία φέτος ζήσαμε στο Ελευθεροχώρι. Μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός και του χρόνου να ξανανταμώσουμε πάλι όλοι μαζί εκεί πάνω στην Κατασκήνωση και να αισθανθούμε για ακόμα μία φορά την παρουσία Του!

Αλλά και εδώ στην Λαμία μπορούμε όλο τον χρόνο να κρατάμε ζωντανές τις αναμνήσεις μας από την Κατασκήνωση, ερχόμενοι στην Χριστιανική Εστία κάθε Κυριακή, να ακούμε λόγο Θεού στις συντροφιές κάθε βαθμίδας. Και έτσι με την Χάρη του Θεού και με την προσευχή που θα κάνει ο κάθε ένας για τον άλλον, θα είμαστε μαζί νοερώς όπως στην Κατασκήνωση!

Καλή Σχολική Χρονιά με την Χάρη και την Ευλογία Του Θεού!

Καλή αντάμωση και πάλι του χρόνου ψηλά στο Ελευθεροχώρι!

Μη λείψει κανένας!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.