Κατασκήνωση στο Ελευθεροχώρι και φέτος!

Για 69η συνεχόμενη χρονιά, με την βοήθεια του Θεού και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής κατά της covid 19, λειτούργησαν και φέτος 6 κατασκηνωτικές περίοδοι στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, στο όμορφο Ελευθεροχώρι Λαμίας.

Πάνω από 150 νέοι και νέες, μαθητές, φοιτητές, αλλά και Επιστήμονες,   Εκπαιδευτικοί,    Εργαζόμενοι,  φιλοξενήθηκαν στο Κατασκηνωτικό Κέντρο, γεύθηκαν τις ομορφιές της φύσης, τον καθαρό αέρα, την παρουσία του Θεού!

Τα παιδιά χάρηκαν, οι μικροί κατασκηνωτές μας, τραγούδησαν, μελέτησαν, αθλήθηκαν, συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες της κατασκηνώσεως,         πραγματοποίησαν   κατασκευές,   πρωταθλήματα, γιορτές. Συμμετείχαν στο μυστήριο της θείας Ευχαριστίας.  Οργάνωσαν ορειβασίες και φυσικά γέμισαν με Χριστό και Ελλάδα!

Ξεχωριστή ήταν η ημέρα Πατρίδος που φέτος ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η ιστορία και τα διδάγματά  της  έδωσαν  την  ευκαιρία στα παιδιά  να στοχασθούν, να προβληματισθούν, να δημιουργήσουν αλλά και να προσευχηθούν για την Πατρίδα.

Κοντά στα παιδιά συνεχώς  τα Μέλη των Δ.Σ. της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, οι εθελοντές Αρχηγοί & Ομαδάρχες, οι Κυρίες της κουζίνας,  το   Νοσηλευτικό                     προσωπικό    της   Κατασκηνώσεως.   Όλοι εθελοντικά, όλοι με την καρδιά τους προσέφεραν στα παιδιά το καλύτερο…και κείνα το εκτιμούσαν και ανταπέδιδαν με ευγνωμοσύνη και χαμόγελο!

Ιδιαίτερες  ευχαριστίες  οφείλουμε στον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Φθιώτιδος κ.κ. Σ υ μ ε ώ ν, για την ευλογία και την στήριξη που μας παρείχε, ιδιαιτέρως δε για την αποστολή ευλαβεστάτων Κληρικών σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Παρόλο το βαρύ πρόγραμμά του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας δεν παρέλειψε να επισκεφθεί δύο φορές την Κατασκήνωση να τελέσει τον     Αγιασμό    στην   έναρξη  των  κατασκηνωτικών   περιόδων,    να επικοινωνήσει  με  τα  παιδιά,  να  γευματίσει  μαζί  τους  και  να  τους προσφέρει πλούσια την αγάπη του και τις συμβουλές του.

Ευχαριστούμε επίσης και όλους τους επώνυμους και ανωνύμους Δωρητές της Κατασκηνώσεως. Με τις προσφορές τους, έδωσαν την δυνατότητα σε πολύτεκνες οικογένειες, οικογένειες ανέργων γονέων- αναγκεμένων συνανθρώπων μας να στείλουν τα παιδιά τους και εκείνα να χαρούν και να ωφεληθούν.

Να    ευχηθούμε    όλα    όσα    έζησαν   τα    παιδιά   στην    φετινή κατασκήνωση να καρποφορήσουν στις νεανικές ψυχές τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.