ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΤΑΝΕΙ…

Λέγουν οι άγιοι Πατέρες ότι «και μόνο η θέα των αγίων βιβλίων και εικόνων κάνει ευλαβέστερη την ψυχή», πολύ δε περισσότερο όταν τιμητικά προσκυνάμε τις άγιες εικόνες και μελετάμε τα ιερά βιβλία της Πίστεώς μας.
Επίσης λέγουν οι άγιοι Πατέρες ότι «και μόνο η ύπαρξη του ιερού Ευαγγελίου σε ένα σπίτι που πιστεύει και φοβάται τον Θεό, διώχνει το πονηρό πνεύμα».
Μάλιστα κάνουν μια παρομοίωση με ένα κοσμικό παράδειγμα. Λέγουν: « Όπως όταν μπεί κάποιος σε ένα αρωματοπωλείο, έστω κι αν δεν αγοράσει αρώματα, φεύγοντας, τον συνοδεύει η ευωδία των αρωμάτων, έτσι ακριβώς συμβαίνει με την Εκκλησία και τους Αγ. Τόπους της παρουσίας του Θεού. Και τίποτε να μη πάρει κάποιος μαζί του φεύγοντας, τον συνοδεύουν όμως η αίσθηση του Θεού και η ευλογία της παρουσίας Του και των Αγίων Του στην καρδιά του».
Αξίζει λοιπόν έστω και μια επίσκεψη στο ναό του Θεού και στους χώρους του Θεού. Για παράδειγμα, σε ένα ορθόδοξο Χριστιανικό βιβλιοπωλείο. Τόσα ορθόδοξα Χριστιανικά Βιβλία υπάρχουν εκεί, τόσες άγιες Εικόνες και Σταυροί του Κυρίου, η Αγ. Γραφή, η Βίβλος για παιδιά, είδη ευλαβείας, καντήλια, λιβάνια, θυμιάματα, λαμπάδες, λατρευτικά και αγιολογικά εγκόλπια, προσευχητάρια και βιβλία για τη Μ. Εβδομάδα, βίοι Αγίων, Διηγήματα και Πατερικά Κείμενα, Ακολουθίες, Συναξάρια και Μηναία… Μουσικά Βιβλία, Εικονίτσες για τα παιδιά, Σημαίες Ελληνικές και Βυζαντινές… Παιδικά και Οικογενειακά Βιβλία.
Φτάνει μόνο και μια επίσκεψη στο Βιβλιοπωλείο της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας στην Πλατ. Διάκου, για να χορτάσει το βλέμμα του και το όμμα της ψυχής του με Χριστό και Ελλάδα, Πίστη και Παράδοση, να νιώσει διαφορετικά…
Η Ψυχή μας συχνά «χάνει ύψος», πέφτει ψυχολογικά… Θέλει ένα σκούντημα, ένα ξυπνητήρι. Μια αφύπνιση. Ένα σπρώξιμο για να πάρει μπροστά. Να ξεκινήσει και πάλι τον αγώνα. Χρειάζεται να δει, να νιώσει, να μιλήσει, να διαβάσει, να επικοινωνήσει. Να ξεαγχωθεί και να ηρεμήσει. Να ξελαμπικάρει. Ένα πολυδιάστατο Ορθόδοξο Χριστιανικό Βιβλιοπωλείο είναι μια καλή περίπτωση, μια καλή αρχή. Ας το δοκιμάσουμε…
Και μια επίσκεψη μόνο φτάνει! Τα άλλα θα τα κάνει ο Θεός!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.