Η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Μια από τις καλύτερες γιορτές του Νεανικού Τομέα Θηλέων του Ηθικοθρησκευτικού Συλλόγου «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» της Πόλεως Λαμίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θηλέων έλαβε χώρα στη Χριστιανική Εστία την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 στις 6 η ώρα το απόγευμα.

Η μεγάλη αυτή Εορταστική διοργάνωση με πλήθος παιδιών, κοριτσιών, μικρών και μεγάλων, αφορούσε στη Χριστιανική Εορτή για το Ιερό Πρόσωπο της Μάνας. Λόγω όμως των δυσμενών καιρικών συνθηκών που είχαν ενσκήψει σε όλη τη χώρα μας, έφθασε τελικά από το Φεβρουάριο που είναι αρχικά η θέση της να πραγματοποιηθεί την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου.

Στη Μεγάλη Αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας στην Πλατ. Διάκου συγκεντρώθηκε μέγα πλήθος ανθρώπων, γονέων, κηδεμόνων και συγγενών, με τα μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά τους, μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς και επικοινωνίας με ενθουσιασμό και αγάπη.

Το τιμώμενο πρόσωπο ασφαλώς ήταν η Μάνα, η Μητέρα του καθενός,  ιδιαίτερα όμως τιμήθηκαν οι άγιες Μητέρες των Τριών Ιεραρχών, δηλαδή η αγία Εμμέλεια, η μητέρα του Μ. Βασιλείου, η αγία Νόνα, η μητέρα του Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου και η αγία Ανθούσα, η μητέρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Οι ηρωϊδες Μητέρες των Τριών Μεγάλων Πατέρων.

Μέγιστη προτεραιότητα βεβαίως δόθηκε και στη Μοναδική Μητέρα του Κόσμου, στο πρότυπο για κάθε μητέρα, στην Παναγία μας, τη Μητέρα του Λυτρωτή μας και Μητέρα όλων των Χριστιανών.

Με ποιήματα, με θεατρικά και ωραιότατα τραγούδια και σκηνικά, με λόγια καταπληκτικά και πλοκή θαυμαστή ξετυλίχτηκε ενώπιον ενός κατασυγκινημένου κοινού μια ανεπανάληπτη Γιορτή, που άφησε τα ίχνη της βαθιά χαραγμένα στις ψυχές όλων.

Το πλήθος, με δάκρυα στα μάτια, συνεχώς χειροκροτούσε μετά από κάθε μέρος και φάση του Εορταστικού Προγράμματος.

Ωραιότατη παιδαγωγική Ομιλία απηύθυνε στο ευσεβές ακροατήριο η Εκπαιδευτικός κα Καλλιντέρη, η οποία ειδικά ήλθε από την Αθήνα και η οποία συγκλόνισε κυριολεκτικά τους παρευρισκομένους γονείς και τους εκπαιδευτικούς με τις λεπτότατες παρατηρήσεις της για την αγωγή των παιδιών, που ήταν βασισμένες στα λόγια των Αγίων Παϊσίου και Πορφυρίου και κάλεσε τους μεγαλυτέρους να οδηγήσουν το σπίτι τους, τα παιδιά τους και τους μαθητές τους στην αγιότητα και να τα παιδαγωγήσουν με την αγιότητα της ζωής τους.

Στο τέλος έγινε ειδική αναφορά από τον Ιερέα όχι μόνο στις βιολογικές μητέρες, αλλά και στις πνευματικές Μητέρες μας, όπως είναι η Ανάδοχος (νονά), η Δασκάλα, η Πρεσβυτέρα μιας ενορίας, η Κυκλάρχισσα, η Κατηχήτρια, η Ηγουμένη ενός Μοναστηριού και η ευσεβής, εθελόντρια και φιλάνθρωπη Κυρία του Φιλοπτώχου, η θετή μητέρα. Ο σεβασμός μας είναι αυτονόητος και σε όλες αυτές.

Με πλούσια δώρα και γλυκίσματα στα παιδιά και πλουσιότερα συναισθήματα στις καρδιές όλων έλαβε τέλος η άξια πολλών συγχαρητηρίων αυτή Γιορτή της Μάνας, της Χριστιανής και Ελληνίδας Μάνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.