Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ του «ΟΧΙ» στη ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Λαμίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, 78 χρόνια μετά, γιορτάστηκε πανηγυρικά και συγκινητικά η Επέτειος του «ΟΧΙ», δηλαδή η Εθνική μας Εορτή για το Έπος του ΄40, στη Μεγάλη Αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, στην Πλατ.  Αθαν. Διάκου, με πλήθος λαού και πολλά παιδιά.  Το περιεχόμενο της Γιορτής υπήρξε μεγαλειώδες στην απλότητά του και δημιούργησε ρίγη συγκινήσεως και κύματα ενθουσιασμού στους παρευρισκομένους.

Μετά την προσευχή, το Ίδρυμα Θηλέων της Πόλεώς μας, τραγούδησε μελωδικότατα, με αγγελικές φωνές, τα Τραγούδια της Νίκης και αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της εκπληκτικής Παρουσίας του στη Γαλανόλευκη, τη Ματωμένη και Ηρωϊκή Ελληνική Σημαία, το Σύμβολο της Πατρίδας  μας. Στη συνέχεια, ένας μαθητής του Δημοτικού απήγγειλε θαυμάσια σχετικό με την Ημέρα ποίημα και ακολούθησε ο πανηγυρικός της Ημέρας με θέμα: «Τι πόλεμος ήταν ο πόλεμος του ΄40».

Στο τέλος όλοι έψαλαν «Τη Υπερμάχω» και τον Εθνικό μας Ύμνο, ζητωκραυγάζοντας υπέρ της Ημέρας και του Έθνους.

Στους συμμετέχοντες,  με την ευκαιρία της Εορτής, προσφέρθηκε ως ευλογία το πνευματικότατο βιβλίο του συντοπίτη μας συνταξιούχου Ιερέα π. Χαραλάμπους Παπαευθυμίου από την Αγία Μαρίνα Στυλίδας, «Σκηνές του Μυστικού Δείπνου» και προτάθηκαν τα εξής έντυπα, πρόσφατες καλαίσθητες Εκδόσεις από την Αδελφότητα του Σωτήρος Χριστού:

  • «ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΕΡΑ», ωραιοτάτη ανάλυση της Κυριακής προσευχής

  • Το ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ του Νοεμβρίου 2018 με καταπληκτικό αφιέρωμα στον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη &

  • Το Ημερολόγιο Τσέπης του 2019, αφιερωμένο στον θαυμαστό άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Και τα τρία αυτά βιβλιαράκια κοστίζει το καθένα από 1  € και διατίθενται στο Βιβλιοπωλείο της Χριστ. Εστίας, στην Πλατ.  Αθαν. Διάκου, Τηλ. 2231022349.

ΖΗΤΩ Η 26Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 !!!

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.