Η ΕΟΡΤΗ της ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΣ του ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ του ΘΕΟΛΟΓΟΥ στο ΙΔΡΥΜΑ ΘΗΛΕΩΝ της ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ

All-focus

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 το απόγευμα και την Τετάρτη 26 του ιδίου μηνός το πρωί έλαβε χώρα στο Παρεκκλήσιο του Ιδρύματος Θηλέων της Πόλεώς μας, Υψηλάντου 143, έναντι της Ακαδημίας της Λαμίας, με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας Κ. κ. Νικολάου, ο Πανηγυρικός Εορτασμός της Μεταστάσεως του Ηγαπημένου Μαθητού του Κυρίου μας και ενδόξου Ευαγγελιστού αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Αποβραδύς τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και θείο Κήρυγμα και την άλλη μέρα το πρωί ο Όρθρος και η Πανηγυρική θεία Λειτουργία. Και στις δύο φορές οι Ακολουθίες πλαισιώθηκαν από Ιερείς της Πόλεώς μας, εκλεκτούς Ιεροψάλτες και πλήθος κόσμου. Το πρωί της κυριωνύμου Ημέρας ήρθαν και τα πλησιόχωρα Δημοτικά Σχολεία με τους δασκάλους και τους μαθητές τους και όλοι οι παρόντες ευσεβείς Χριστιανοί μετά το «Δι΄ ευχών» έτυχαν της πλουσιώτατης και εγκάρδιας φιλοξενείας του Προσωπικού του Ιδρύματος στις ευρύχωρες τραπεζαρίες του.

Φέτος στον Εορτασμό – όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν – συμμετέσχε και αντιπροσωπεία από την Ιερά και Σεβασμία Αδελφότητα του Σωτήρος Χριστού, που έχει το κέντρο της στην Αθήνα και Παραρτήματα σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και με την Οποία συνεργάζεται πνευματικά η Χριστιανική Εστία και το Ίδρυμα Θηλέων Λαμίας.

Επίσης τελευταία ο Σύλλογος του «Ευαγγελιστού Λουκά» στον οποίο ανήκει το Ίδρυμα, τα μέλη του,  το ΔΣ και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Ορφανοτροφείου έχουν την επιπρόσθετη χαρά να φιλοξενούν στους κόλπους της μεγάλης αυτής οικογένειας περίπου άλλα 10 νέα μέλη – παιδιά που ήρθαν από διάφορα μέρη της πατρίδας μας.

Προσεχώς θα γίνει ο Αγιασμός και η Έναρξη των καθιερωμένων Εσπερινών Ομιλιών στη Μεγάλη Αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας, Πλατ. Διάκου 9. Συνήθως ο Αγιασμός και η Πρώτη Ομιλία γίνεται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Κ. κ. Νικόλαο και φέτος θα λάβουν  χώρα – πρώτα ο Θεός – την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στις 6 το απόγευμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.