ΕΟΡΤΗ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΛΑΜΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΝΝΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2/2017
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Απόκρεω 19/2/2017 στις 6 το απόγευμα στη χριστιανική Εστία Λαμίας, με πλήθος κόσμου και πολλά παιδιά, με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, Εορτή που σκοπό είχε να τιμήσει την ΜΑΝΑ. Το ιερό αυτό πρόσωπο, το οποίο τόσα προσφέρει στην οικογένεια πρώτα , στα παιδιά της ειδικά και στην κοινωνία γενικά.
Τα παιδιά των Χριστιανικών ομάδων υπό την καθοδήγηση της θεολόγου και πτυχιούχου Βυζαντικής Μουσικής διδος Δήμητρας Οικονόμου, έπαιξαν δύο ωραία θεατρικά και τα παιδιά του ιδρύματος πλαισίωσαν με τραγούδια και ποιήματα την εορτή. Το πρώτο θεατρικό πλαίσιο φανέρωσε τρεις πτυχές της ζωής της μητέρας : Το νανούρισμα, την ξενιτειά και το γάμο. Το δεύτερο ήταν μία πολύ πετυχημένη θεατρική σκηνή μέσα από τη σύγχρονη οικογένεια, τη σύγκρουση δηλαδή μάνας και κόρης στην εφηβεία.
Ακολούθησε η διευθύντρια του Ιδρύματος Θηλέων Λαμίας Διδασκάλισσα κα Σταυρούλα Πελέκη, η οποία με μία υπέροχη ομιλία και ωραία παραδείγματα τόνισε την προσφορά της μάνας στην οικογένεια, τις αγωνίες τους φόβους τις προσευχές της χριστιανής «αρχόντισσας» μάνας. Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων είπε ότι « Δεν υποτιμούμε τον ρόλο του πατέρα αλλά αν ο πατέρας είναι οι πνεύμονες της οικογένειας, η μητέρα είναι η καρδιά. Οι πνεύμονες μπορούν να κοιμηθούν η καρδιά ποτέ, γιατί αν κοιμηθεί η καρδιά, ο θάνατος είναι βέβαιος».
Τέλος την εορτή έκλεισε ο πνευματικός του έργου Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Φθιώτιδος π. Σεραφείμ Ζαφείρης, μέλος της Σεβασμίας και γεραράς Αδελφότητος του Σωτήρος Χριστού, τονίζοντας τα επτά βήματα στη ζωή της μάνας: την πίστη για τη δημιουργία ζωής, τον κόπο της ανατροφής, την ταπείνωση στην αντίδραση της εφηβείας, την αγωνία για το ξεστράτισμα, τη μοναξιά της φυγής και εγκαταλείψεως, τον πόνο του θανάτου, την ελπίδα της σωτηρίας.
Ευχή μας είναι να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερες χριστιανές, Ορθόδοξες και Ελληνίδες, μάνες, για να έχουμε ένα καλύτερο κόσμο.

                                                            

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.