Εκπληκτική Ημερήσια Εκδρομή των Νέων

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 οι μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου μαζί με το Γυμνάσιο και το Λύκειο, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη Μετακατασκηνωτική τους εκδρομή στο Αεροδρόμιο στην Τανάγρα Βοιωτίας και στο Προσκύνημα της Παναγίας Σκριπούς στον Ορχομενό. Το περιεχόμενο της Εκδρομής που απόλαυσαν τα 50 περίπου παιδιά των Χριστιανικών Ομάδων ήταν ψυχαγωγικό – εκπαιδευτικό και θρησκευτικό – προσκυνηματικό.

Πρώτα πήγαν στο Αεροδρόμιο όπου παρακολούθησαν τους εκπληκτικούς ελιγμούς των αεροσκαφών κατά την Ημέρα της Πανευρωπαϊκής Αεροναυτικής Επιδείξεως και μετά ξεναγήθηκαν στους χώρους του αεροδρομίου μουσειακούς και εν ενεργεία. Είδαν και θαύμασαν τα αεροσκάφη και τους πιλότους καθώς επίσης και την ιστορία της Αεροπορίας μας των περασμένων χρόνων, όπως αυτή προβαλλόταν σε ειδικά περίπτερα.

Μετά πήγαν στο Μέγα Προσκύνημα και θαύμα της Παναγίας στην Σκριπού Βοιωτίας, στον Ορχομενό δηλαδή, όπου εβίωσαν στην καρδιά τους την εμπειρία του θαύματος που έκανε η Παναγία μας ακινητοποιώντας τα γερμανικά άρματα μάχης, που πήγαιναν να βλάψουν τους Ορχομενίους. Καθώς άκουγαν την Ιστορία από αυτό το απόλυτα ιστορικό και αντικειμενικά κατοχυρωμένο θαύμα, αναπτυσσόταν νοερά μπροστά τους η Φοβερά Προστασία της Υπερμάχου Στρατηγού, όπως αυτή ενήργησε τότε και προς τιμή της οποίας οι Ορχομένιοι ανήγειραν αναμνηστική – τιμητική μαρμάρινη στήλη με καταγεγραμμένη την αιώνια ευγνωμοσύνη τους στην Παναγία για τη σωτηρία της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Οι νέοι μας, τα «Χελιδόνια» και οι «Χαρούμενοι Αγωνιστές» γύρισαν το βράδυ έγκαιρα πίσω, στην ιστορική πόλη της Λαμίας, κατάφορτοι από βιώματα και από πατριωτική και θρησκευτική έξαρση, η οποία μάλιστα αποτυπώθηκε σε πολλές φωτογραφίες και περιστατικά ώστε και άλλοι συμμαθητές τους να γίνουν κοινωνοί της εκδρομικής αυτής εμπειρίας που ήταν άλλη μια προσφορά του Νεανικού Τομέα της Χριστ. Εστίας μετά την Κατασκήνωση του φετινού καλοκαιριού στο Ελευθεροχώρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.