Μαΐ 08

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ του ΘΕΟΛΟΓΟΥ στο ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ Λαμίας

Με την βοήθεια του Θεού και την Ευλογίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος Κ. κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ του Α΄, έλαβε χώραν και εφέτος στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της ιστορικής πόλεως της Λαμίας το Πανηγύρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Ηγαπημένου Μαθητού και Επιστηθίου Φίλου του Χριστού, ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού της Αγάπης, Προστάτου του Ιδρύματος.
Το Ορφανοτροφείο Θηλέων άρχισε να λειτουργεί το 1944 ως επιτακτική ανάγκη των συνθηκών του πολέμου και της Κατοχής και από τότε έχει επιτελέσει και επιτελεί αξιόλογο Φιλανθρωπικό και Κοινωνικό Έργο υπό την σεπτήν ευλογίαν του εκάστοτε Ποιμενάρχου της Τοπικής Εκκλησίας μας και με την καθοδήγηση της Σεβασμίας Αδελφότητος Θεολόγων του Σωτήρος Χριστού και του τοπικού Ηθικοθρησκευτικού Συλλόγου «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς», ο οποίος ανήκει στο ευρύτερο σύνολο των Συνεργαζομένων Ορθοδόξων Συλλόγων (Σ.Ο.Σ) της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας.
Μέχρι των ημερών μας έχουν αποφοιτήσει, όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του, από το μεγάλο αυτό σπίτι του Χριστού 500 νέες που άνοιξαν ευλογημένες χριστιανικές Οικογένειες.
Την παραμονή της Εορτής, Κυριακή 7/5/2017, στις 7 το απόγευμα, έγινε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα της Εορτής Δευτέρα 8/5/2017 ο ΄Ορθρος και η Πανηγυρική θ. Λειτουργία, με τη συμμετοχή πρωί και απόγευμα, ευλαβών Ιερέων, εκλεκτών Ιεροψαλτών, πλήθους ευσεβών και Ορθοδόξων Χριστιανών, Νέων και Νεανίδων, Στελεχών και Συνεργατών της Χριστιανικής Εστίας, Φίλων και Συμπαραστατών του Ιδρύματος, Μαθητών και Μαθητριών των γειτονικών Σχολείων.
Στον Εσπερινό έγινε η Καθιερωμένη Αρτοκλασία και Θείον Κήρυγμα αναφερόμενο στην Ιερά Μνήμη και Τιμή των Αγίων υπό της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, της Αληθούς Εκκλησίας του Χριστού επί της Γής, της Εκκλησίας των Αγίων, και την άλλη μέρα στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρόντων και συμπροσευχομένων του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ι. Μ. Αγάθωνος π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη και του Συμβούλου της ιδίας Ιεράς Μονής Ιερομονάχου π. Γερμανού Γιαντζίδη, ο θείος λόγος περιεστράφη στην Προσωπικότητα του Τιμωμένου Αγίου Αποστόλου.
Το εσπέρας δόθηκε μαζί με τον ευλογημένον άρτον της Αρτοκλασίας και ειδικό έντυπο αναφερόμενο στο μεγάλο και φλέγον ζήτημα του ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, το οποίο δυστυχώς δεν τίθεται σε πρώτη προτεραιότητα, ως όφειλε, λόγω της κρισιμότητας των καιρών αλλά και των υποσχέσεων των Αγωνιστών του 1821.
Κεράσματα και ευλογίες δόθηκαν σε όλους και τις δύο ημέρες και με την Ευλογία του «Θεατού των Αρρήτων» της Αποκαλύψεως της Νήσου Πάτμου, ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου ανανεώσαμε τις αποφάσεις μας να Μείνουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι μέχρι τέλους. ΓΕΝΟΙΤΟ !

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.