ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

All-focus

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το 2019 τελέστηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πλήθος κόσμου που ήρθε από όλες τις ενορίες της Λαμίας το πανηγύρι της Αγίας Τριάδος στον αύλειο χώρο της Χριστιανικής Εστίας στην πλατεία Διάκου.

Το απόγευμα της Κυριακής 16 Ιουνίου έγινε ο πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και θείον Κήρυγμα στην μεγάλη αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας λόγο των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το πρωί της Δευτέρας του Αγίου Πνέυματος 17 Ιουνίου έγινε κανονικά ο Ορθρος και η κατανυκτική θεία Λειτουργεία στην αυλή της Χριστιανικής Εστίας χρησιμοποιουμένου του παρεκκλησίου ως ιερού.

Και τις δύο φορές κηρύχθηκε ο θείος λόγος σχετικά με το ¶γιο Πνεύμα από τον εντεταλμένο Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη. Το μεν απόγευμα με θέμα ΛΑΒΕΤΕ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΙΟΝ και το πρωί με θέμα ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΔΟΞΑΖΟΜΕΝ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ.

Και τις δύο ημέρες δόθηκε σε όλους τους εκκλησιαζομένους ο ευλογημένος άρτος της Αρτοκλασίας και έντυπο υλικό για το ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, το δημογραφικό πρόβλημα και ένα βιβλιαράκι από το Αγιο όρος με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και τη διανομή του Αντιδώρου δόθηκε δεξίωση σε όλους με καφέ, γλυκό και κέρασμα στους χώρους της Χριστιανικής Εστίας.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος βοηθούντος και του καλού καιρού όλη τη μέρα περνούσε ο κόσμος και κατέθετε τον ασπασμό και την ευλάβειά του στην ανθοστολισμένη βυζαντινή εικόνα της Αγίας Τριάδος και προσκυνούσε τον εορτάζοντα ιερό ναό.

Είθε Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ να μας φωτίζει στο δρόμο της ζωής μας και την Πατρίδα μας στην Αλήθεια της Ορθοδοξίας. 

All-focus

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.