ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  τελέστηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα και αρκετό κόσμο που ήρθε από όλες τις ενορίες της Λαμίας το πανηγύρι της Αγίας Τριάδος στον αύλειο χώρο της Χριστιανικής Εστίας στην πλατεία Διάκου.

Το απόγευμα της Κυριακής 20 Ιουνίου έγινε ο πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και θείον Κήρυγμα.

Στο τέλος δόθηκε σε όλους τους εκκλησιαζομένους ο ευλογημένος άρτος της Αρτοκλασίας καθώς και το καθιερωμένο λουκούμι για ευλογία.

Το πρωί της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος 21 Ιουνίου έγινε  ο Όρθρος και η κατανυκτική θεία Λειτουργία.

Και τις δύο φορές κηρύχθηκε ο θείος λόγος υπό του εντεταλμένου Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου K. κ. Συμεών. Το μεν απόγευμα με θέμα ΕΔΕΜ ΒΑΒΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ και το πρωί με θέμα ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και τη διανομή του Αντιδώρου δόθηκε δεξίωση σε όλους με καφέ, γλυκό και κέρασμα, καθώς και από μια ωραιοτάτη εικόνα διακοσμημένη με κουκουνάρια  στους χώρους της Χριστιανικής Εστίας. Είθε Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ να μας  αγιάζει και να  φωτίζει το λαό μας να βαδίζει στα αχνάρια των πατέρων της εκκλησίας μας, και να ανορθώσει την δόξα της πατρίδος μας.  

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.