ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

                                      

                          

ΣΗΜΕΡΑ, ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ !!!

Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στην Έναρξη της Επαναστάσεως στο Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας στις 25 Μαρτίου του 1821 ύψωσε το Λάβαρο και όρκισε τα Παληκάρια λέγοντας : «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ».
Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα της Ελευθερίας μας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γέρος του Μοριά, ο Αγωνιστής του Πνεύματος και προσευχόμενος Καπετάνιος ομολόγησε υπογραφή Του για την ελευθερία της Ελλάδος και δεν την παίρνει πίσω». Αυτόν τον άνθρωπο αργότερα για το «ευχαριστώ» τον έκλεισαν στη Φυλακή του Παλαμηδιού.
Ο Τουρκοφάγος Νικήτας Σταματελόπουλος, ο επονομαζόμενος «Νικηταράς», όταν του πρόσφεραν να διαλέξει από τα λάφυρα της Νίκης των Ελλήνων στα Δερβενάκια και τον ρώτησαν τι θέλει, αυτός τους είπε: «Δεν θέλω τίποτα. Θέλω να δω την πατρίδα μου λεύτερη». Με το ζόρι του χάρισαν ένα άλογο μεγαλόσωμο και ένα σπαθί.
Αργότερα το Οθωνικό κράτος και η επαίσχυντη αντιβασιλεία των προτεσταντών για το «ευχαριστώ» τον φυλάκισε, τον βασάνισε και τον άφησε να πεθάνει τυφλός και ζητιάνος.
Ο στρατηγός της Ρούμελης Γεώργιος Καραϊσκάκης υπόσχεται ότι από τούδε και εξής, δηλαδή από την έναρξη της Επανάστασης και μετά «να γίνει άγγελος» στη συμπεριφορά και τη διαγωγή του, χάριν του γενικού καλού.
Και ο Μπουρλοτιέρης των ψυχών, ο ορμητικός και γενναίος Παπαφλέσσας, Ο Λεωνίδας της Επανάστασης του 1821, γράφει στον Νικηταρά: «Εγώ άπαξ ωρκίσθην vα χύσω το αίμα μου εις την ανάγκην της πατρίδoς, και αυτή είναι ή ώρα. Εύχομαι δε εις τον Θεόν πρώτη μπάλα τoυ Ίμβραήμ να με πάρει εις το κεφάλι, διότι σας γράφω να ταχύνετε τον ερχομόν σας και ‘σεις μου γράφετε κoυρoυφέξαλα.
Όταν ήρθε η ώρα της μάχης είπε: «Θα πολεμήσω τον Ιμπραήμ και θα πεθάνω ή θα νικήσω…». «Εγώ δεν ήρθα εδώ για να μετρήσω τον στρατό του Ιμπραήμ απ’ τα ψηλώματα. Πρέπει οπωσδήποτε να τον κρατήσω εδώ, στο Μανιάκι, διότι μόνο έτσι θα γλυτώσει ο Μοριάς. Καθίστε όλοι εδώ να πεθάνουμε σαν αρχαίοι Έλληνες».
Τέλος, και δεν υπάρχει τέλος στα άγια παραδείγματα του αγώνα και στα αθάνατα λόγια των Ηρώων μας, ο Επίσκοπος Σαλώνων Ησαϊας ξεψυχώντας από τα χτυπήματα των Τούρκων στη Χαλκωμάτα στράφηκε προς την Παναγία Δαμάστα και ανεφώνησε «φωνή μεγάλη και είπε: Τουλάχιστον Παναγία μου σώσε την Ελλάδα».
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να «μεθύσουμε με το αθάνατο κρασί του ΄21», όπως συμβούλευε το 1940 ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς.
Σήμερα που οι διεθνιστές αλωνίζουν, οι απάτριδες και εθνομηδενιστές έπιασαν όλα τα πόστα, οι ισλαμιστές κατακλύζουν τις πόλεις και απαιτούν, η Ιστορία μας αλλοιώνεται και η Πίστη ξεθωριάζει, η Εκκλησία μας μπαίνει στο περιθώριο, η οικογένεια αλλάζει νομοθετικά, η Σημαία μας καίγεται ατιμωρητί και η αλαζονεία των γειτόνων έχει χτυπήσει κόκκινο, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, επιβάλλεται να ξαναβαπτισθούμε στα αγιασμένα ύδατα της Επανάστασης του 1821, από την διακοσιοστή επέτειο της οποίας μας χωρίζουν μόνο 4 χρόνια !!!

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 !!!

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.