Δάκρυα και χαρά στη Μονή Αγάθωνος για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα

Με δάκρυα χαράς και συγκίνησης υποδέχθηκαν την αναγγελία της Αγιοκατατάξεως του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, αλλά και στη γενέτειρα του νέου Αγίου της Εκκλησάις μας, το Πεταλίδι Μεσσηνίας. 

Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης

Κατά τη τακτική συνεδρίαση της χθες η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ύστερα από την έκθεση της Κανονικής Επιτροπής κατέταξε στο Αγιολόγιο της κατά Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας τον νέο Ιερομάρτυρα Ανανία, Αρχιεπίσκοπο Λακεδαιμονίας, και τον μακαριστό Ιερομόναχο Βησσαρίωνα (Κορκολιάκο), εκ της Ιεράς Μονής Αγάθωνος.

Αμέσως μετά την αναγγελία της απόφασης για την Αγιοκατάταξη οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα στις  Ιερές Μητροπόλεις Μονεμβασίας και Σπάρτης και Φθιώτιδος. Ωστόσο, οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα στην Ιερά Μονή Αγάθωνος ενώπιον του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Βησσαρίωνα σκόρπισαν πνευματική χαρά, με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών να καταφθάνει από το νησί της Λήμνου όπου βρισκόταν και να τελεί Πανηγυρική Δοξολογία στο Καθολικό της Μονής, γευόμενος και ο ίδιος τις ιστορικές στιγμές και καταθέτοντας την  ευγνωμοσύνη στον Θεό και τον Όσιο Βησσαρίωνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ανακοίνωσε ότι την προσεχή Κυριακή των Αγίων Πάντων 19 Ιουνίου θα τελέσει Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος, επί τη Εορτή των Αγίων Πάντων στη χορεία των οποίων συγκαταλέγεται και ο Όσιος Βησσαρίων, καθώς επίσης θα τελέσει και Αρχιερατικό Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής των μακαριστών Καθηγουμένων της Μονής Αρχιμ. π. Γερμανού Δημάκου και Αρχιμ. π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.