ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
Την Τρίτη 27η Δεκεμβρίου και ώρα 5 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Ορφανοτροφείου Θηλέων Λαμίας στη Μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος.
Τα παιδιά δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους σ΄ όλους αυτούς που συμπαρίστανται στο Ίδρυμα και βοηθούν ποικιλοτρόπως ώστε να παραμένει όρθιο σ΄ αυτές τις δύσκολες περιστάσεις.
Τόσο τα θεατρικά όσο και τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια συγκίνησαν τους παρισταμένους και έδωσαν όχι μόνο χαρά αλλά και ελπίδα για το μέλλον.
Το παρήγορο για μας είναι ότι παρά την κρίση ο Έλληνας δεν έχασε την ανθρωπιά και την φιλάνθρωπη διάθεση.
Ευχόμεθα σ΄ όλους αυτούς τους ανώνυμους ευεργέτες ο Χριστός που γεννήθηκε πριν λίγες μέρες στην φάτνη της Εκκλησίας να κάνει φάτνη και την καρδιά όλων μας.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
Την Κυριακή 1η Ιανουαρίου το απόγευμα στις 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη γιορτή, στην οποία ήταν καλεσμένοι και πολύ επίσημοι.
Ανάμεσά τους ξεχώριζες τους Δημάρχους Λαμίας και Στυλίδας. Τον ηγούμενο του Αγίου Γεωργίου Αρχ/τη π. Ιγνάτιο Σάπιο και τον ηγούμενο της Ιεράς μονής Αγάθωνος Αρχ/τη π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη και πολλούς ιερείς.
Η εορτή άρχισε με ένα συγκινητικό θεατρικό με θέμα «Το άστρο της Εσθήρ», συνεχίστηκε με ποιήματα από τα μικρότερα παιδιά και ακολούθησε ένα κωμικό θεατρικό που έκλεψε και την όλη παράσταση.
Στο τέλος τραγούδησαν όλα τα παιδιά που με τις ωραίες φωνές γλύκαναν τις καρδιές μας και προς στιγμή μας έκαναν να ξεχάσουμε τις μέριμνες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εξ αιτίας της κρίσεως.
Κατόπιν ο π. Ιγνάτιος, επειδή απουσίαζε λόγω ασθενείας ο π. Σεραφείμ, έκοψε την πίτα και ευχήθηκε για ένα ευλογημένο 2017.
Τέλος ο π. Δαμασκηνός μας διάβασε ένα συγκινητικό ποίημα που ονομάζετε « Όχι μόνο μια φορά» το νόημα του οποίου ήταν ότι δεν πρέπει να θυμόμαστε τους έχοντας ανάγκη μόνο μια φορά το χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.