ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Σεβασμιώτατε. Αξιότιμε κ. Παπαθεμελή,

Αγαπητοί  φίλοι σ αυτό το συλλαλητήριο δεν μας έφεραν κομματικές οργανώσεις, δεν μας έφερε κάποιο ατομικό συμφέρον,  μας έφερε η αγάπη για την Πατρίδα.

Όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του ονόματος της αγαπημένης μας Μακεδονίας που εντέχνως δημιούργησαν οι εχθροί της Πατρίδος μας σε συνεργασία με προδότες, γιατί εμείς  πρέπει να μείνουμε πιστοί σε όσα μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας, είτε με λόγια είτε με έργα, δηλ την αγάπη και την θυσία για το έθνος και την Πατρίδα, μια Πατρίδα που έδωσε τα φώτα του Πολιτισμού σ όλο τον κόσμο.

Είναι δυστυχώς γενικός κανόνας οι ευεργετηθέντες να είναι οι χειρότεροι εχθροί των ευεργετών.

Το όνομα Μακεδονία στις κρίσιμες αυτές ώρες που διέρχεται η αγαπημένη μας Πατρίδα θα πρέπει να παραμείνει αδιαπραγμάτευτο.   Δεν μπορούμε και δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας, γιατί τότε γινόμαστε συνένοχοι με τις δυνάμεις που στοχεύουν ανοιχτά κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας!

Δεν μπορεί και δεν πρέπει η εκάστοτε πολιτική εξουσία να έχει ιδεολογική άποψη και θέση που να διαφοροποιείται από την θέληση του Ελληνικού λαού ιδιαίτερα σε θέματα που κρίνονται τελεσίδικα.

Εάν υποχωρήσουμε, στην ουσία ανοίγουμε τις πόρτες διάπλατες για να περάσει και να επιβληθεί δια παντός ένα τραγικό ιστορικό ψέμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την πατρίδα μας.

Έχουμε μία ιστορία, γενικό­τερα σαν έθνος, την όποια,  αν δεν είμαστε άξιοι να συνεχίσουμε το ίδιο λαμπρά, όσο οι παλαιότεροι, οφείλουμε – τουλάχιστον – να τη διατηρήσουμε και να τη διαφυλάξου­με. ’Έχουμε αξιοπρέπεια, πού πρέπει να μείνει αλώβητη. Λιμάνια, αεροδρόμια, πωλούνται. Αξίες ΟΧΙ».

Ναι! Οι αξίες δεν πωλούνται!

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τόσους ήρωες που δώσανε το αίμα τους για την Μακεδονία με πρωτοκορυφαίο τον Παύλο Μελά.

Να είστε βέβαιοι, το πιστεύω ακράδαντα, πολύ σύντομα η Πατρίδα μας θα βγει από το αδιέξοδο όχι από κάποια πολιτική παράταξη, πάψαμε να έχουμε χίμαιρες,  αλλά από την επέμβαση του Θεού.

Με ρώτησε κάποιος φίλος : «Τώρα που υπέγραψαν οι Νενέκοι τι γίνεται»;

Του απάντησα ότι όσο ο λαός δεν  συμφωνεί τίποτα δεν ισχύει.

Βρεθήκαμε εδώ σήμερα και για έναν άλλο λόγο, για να δείξου με στο Θεό μας ότι δεν πάψαμε να αγαπάμε την Πατρίδα μας και ότι ήμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε για αυτή.

Εμείς αγαπητοί φίλοι δεν θα πάψουμε μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μας, μέχρι τελευταίας μας πνοής  να φωνάζουμε:

Μην παραχαράζετε την ιστορία η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική.  –

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.