ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εξοχότατε κ. Υπουργέ, image4

«Άνθρωπο βλέπεις, καρδιά δεν βλέπεις», λέει ο λαός μας.

Ασφαλώς κι Εσείς μπορεί νάχετε πολύ καλή διάθεση στις προτάσεις Σας για την Παιδεία. Δε φτάνει όμως η διάθεση.

Οι χώροι  που προσπαθείτε να «διορθώσετε» άπτονται της ψυχής και της συνείδησης των παιδιών στη σχέση τους με τον Θεό.

Οι αρχαίοι χριστιανοί συγγραφείς έλεγαν χαρακτηριστικά: «Humana anima naturaliter christiana est» (= η ανθρώπινη ψυχή είναι φύσει χρισταινική). Κάτι ήξεραν αυτοί…

Τώρα Εσείς προσπαθείτε να κάνετε αλλαγές στην προσευχή, στον Εκκλησιασμό κλπ. Αφήστε τα, μη επεμβαίνετε στα βαπτισμένα παιδιά και στις οικογένειές τους. Οι γονείς έχουν τον κύριο λόγο. Αυτοί τα βάπτισαν τα παιδιά τους, πολύ πρίν αναλάβετε Σείς το Υπουργείο.

Το ελληνικό σχολείο εξάλλου δεν είναι ουδέτερο. Ούτε μπορείτε Σεις να το κάνετε. Είναι το σχολείο κατά πλειοψηφεία των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Λοιπόν άδικα χάνετε ενέργεια. «Το ποτάμι θα πάει εκεί που ξέρει». Δεν μπορείτε να του αλλάξετε Σεις την κοίτη.

Μέσα στην  ιστορία κι άλλοι εζήλεψαν τη δόξα  των διωκτών… και δεν κατάφεραν τίποτε. Μάλιστα ο Λουνατσάρσκυ, υπουργός Παιδείας της Κομμουνιστικής Ρωσίας είχε πεί ότι θα διόρθωνε τα λάθη του Διοκλητιανού… Τι κατάφερε; Δέστε σήμερα μετά από 70 χρόνια την έκρηξη της Πίστεως στη Ρωσία.

Αλλά, κι Σείς ήσασταν καθώς μαθαίνουμε «παπαδάκι, νεωκόρος και ψάλτης», αν είναι αλήθεια βεβαίως… Λοιπόν, «τις Υμάς εβάσκανε τη αληθεία μη πείθεσθε;» Γιατί θέλετε να σφραγίσετε την προσωπική Σας ιστορία με πράξεις ουσιαστικά αντίθετες με την ψυχή Σας και υποταγμένες σε ιδεολογίες και κομματικές σκοπιμότητες; Ξέρετε τι είπε στον Στάλιν η μάνα του κάποια στιγμή – και με το δίκηο της άλλωστε -; «Καλύτερα να είχες γίνει παπάς». Σημειωτέον ότι ο Στάλιν είχε τελειώσει Εκκλησιαστική Σχολή.

Κάποτε θα τελειώσει αυτός ο κόσμος. Ας σκεφτούμε πολύ τι θα αφήσουμε πίσω μας….Θα μας κρίνουν οι νεκροί, οι αγέννητοι και … ο Θεός.

Καλή φώτιση!

                              ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΛΑΜΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.