ΑΛΗΘΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2018

Μια ωραιότατη Χριστουγεννιάτικη Εορτή παρουσίασε ο Νεανικός Τομέας των Αγοριών Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας την Κυριακή 23/12/18 στις 6 το απόγευμα στη Μεγάλη Αίθουσα των Ομιλιών και ενώπιον πλήθους ανθρώπων μικρών και μεγάλων.

Θέμα της όντως συγκινητικής αυτής εορτής ήταν τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. Μια ομάδα μαθητών Λυκείου συζητεί και προβληματίζεται πάνω στο Νόημα των Χριστουγέννων και βλέποντας γύρω ένα κόσμο «άκοσμο» και επικίνδυνο, στον οποίο μεγαλώνουν, ζούνε και κινούνται, απορούν, αν κάτι πρόσφερε σ΄ αυτή την κοινωνία η Γέννηση του Θεανθρώπου…

Στο τέλος, καταλήγουν ότι ο Χριστός ερχόμενος άλλαξε τις καρδιές όσων Τον δέχτηκαν και όταν αλλάζουν οι καρδιές των ανθρώπων, αλλάζει και ο κόσμος ολόκληρος μέσα από την αγάπη και την αλήθεια.

Το θεατρικό αυτό δρώμενο των μαθητών απέσπασε πολύ θετικά σχόλια, όπως επίσης τα Χριστουγεννιάτικα βυζαντινά τροπάρια της Χορωδίας των Μεγάλων Παιδιών, τα Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια και οι δεκάδες των επίκαιρων Ποιημάτων που απήγγειλαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου,  κυρίως, με πολύ χάρη και ζήλο.

Η Γιορτή άφησε έκδηλα τα ίχνη της στις καρδιές των παρόντων, καταχειροκροτήθηκε και έκλεισε με σχετική ομιλία του Ιερέως για τα Χριστούγεννα της χαράς, της καρδιάς, της οικογενείας και της Πατρίδας μας.

Από τους επισήμους παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευθύμιος Καραϊσκος και ο Διοικητής του ΚΕΫΠ Ταξίαρχος κ. Ευάγγελος Μπέλλος, ο τέως Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Φουρνά Ευρυτανίας κ. Ηλίας Παπουτσόπουλος.

Φεύγοντας τα παιδιά είχαν τη χαρά να μετάσχουν σε μια πλούσια Δωροκλήρωση και σε μια όχι ευκαταφρόνητη Δεξίωση.

Επίσης, η Ειδική Χριστουγεννιάτικη Έκθεση Παιδικού Χριστιανικού Βιβλίου, η οποία λειτούργησε αποτελεσματικά επί ένα σχεδόν εικοσαήμερο στο Ισόγειο Εντευκτήριο της Χριστιανικής Εστίας, δέχτηκε εκείνη τη μέρα τις επισκέψεις των γονέων για τελευταία φορά.

Συμπληρωματικά οφείλουμε να καταθέσουμε τη μαρτυρία της συγκινητικής εμπειρίας από την επίσκεψη των πάνω από 30 μαθητών στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για να πούνε τα Κάλαντα ανήμερα τα Χριστούγεννα, την Τρίτη 25/12/18 στις 10 το πρωί. Οι εκδηλώσεις της συγκίνησης και τα δάκρυα των ασθενών, των συνοδών – συγγενών και του Ιατρικού –Νοσηλευτικού Προσωπικού ήταν η πνευματική αμοιβή όσων την μεγάλη αυτή μέρα εξόρμησαν για την επίσκεψη της χαράς και της αγάπης, προκειμένου να βρεθούν στο προσκέφαλο του άρρωστου συνανθρώπου μας.

Τα φετινά Χριστούγεννα ήταν πραγματικά Αληθινά Χριστούγεννα για τους Νέους μας, οι οποίοι μαζί με όλα τα παραπάνω συμμετείχαν με αίσθηση ψυχής και στο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως, στη Θεία Κοινωνία και στους Εκκλησιασμούς του Σαρανταημέρου.

Ευχόμαστε σε όλους τώρα το 2019 να είναι μια ΚΑΛΗ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.