Ένας χρόνος χωρίς τον Γιώργο Δρίκο

20161112_09405511

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Γεωργίου Δρίκου στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Λαμίας.
Παρόντες ήταν ο δίδυμος αδελφός του και συνοδοιπόρος στη ζωή όλα αυτά τα χρόνια Κωνσταντίνος και οι αναγκαίοι φίλοι και συναγωνιστές στον αγώνα τον καλό.
Ο Γεώργιος εκοιμήθη πρίν ένα χρόνο ακριβώς ξαφνικά ένεκα της μεγαλοκαρδίας του, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είχε μεγάλη καρδιά! Μάλλον ήταν μεγάλη ψυχή!
Όταν οι άνθρωποι είναι εν ζωή, δεν προσέχουμε ίσως πόσο χρήσιμοι μπορεί να είναι. Μετά την εκδημία τους όμως το κενό φαίνεται δυσαναπλήρωτο.
Ο Γεώργιος Δρίκος, ο αφανής εργάτης του Ορθοδόξου Χριστιανικού Έργου, άφησε μεγάλο κενό. Ο Θεός θα αναπληρώσει ασφαλώς αριθμητικά τη θέση του, αλλά ο καθένας φέρνει την ιδιοσυγκρασία του, τα προσωπικά του βιώματα και αφήνει τα ίχνη του και τη σφραγίδα του. Κανένας δεν θα μπορέσει ποτέ να αναπληρώσει πλήρως και τελείως ένα άλλο πρόσωπο.
Ο Γεώργιος, ο φτωχούλης του Θεού, που δεν είχε τίποτα και όμως είχε τα πάντα, που ήταν παρών όπου το καθήκον τον καλούσε, που αγαπούσε τον Θεό και την Ελλάδα, βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο μακριά από μας αισθητά, αλλά κοντά στο Θεό.
Αναπαύεται από τους κόπους του και προσεύχεται για την Πατρίδα και το Χριστιανικό Έργο.
Αιωνία του η μνήμη!!!

20161112_09364611

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.