«Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης. Ο Ιεράρχης της Θυσίας»

Με επιτυχία και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 29 Μαΐου 2022,  η επετειακή εκδήλωση της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, αφιερωμένη στον Άγιο Εθνοϊερομάρτυρα Χρυσόστομο Μητροπολίτη Σμύρνης και την Μικρασιατική Καταστροφή, με τίτλο: «Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης. Ο Ιεράρχης της Θυσίας».

          Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Ιερά Μητρόπολη για την επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και σωματεία.

          Μέσα από μουσικό και θεατρικό δρώμενο, τα παιδιά παρουσίασαν την θυσία και τον αγώνα του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, αλλά και πολλά από τα θλιβερά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής και του ξεριζωμού των προγόνων μας, σκορπώντας συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκομένους.

         Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στην πατρική του προσλαλιά συνεχάρη με θέρμη και εγκαρδιότητα τα παιδιά, τους διοργανωτές και όλα τα μέλη της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας και υπογράμμισε

« Η Χριστιανική Εστία Λαμίας, όλο αυτό το κίνημα της αγάπης, της ομολογίας και της μαρτυρίας Ιησού Χριστού, που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη στη ζωή μας, αποτελεί αφορμή για να δοξάζω τον Θεό και τα Τον Ευγνωμονώ.

    Τα μηνύματα είναι πολλά. Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης δεν ήρθε αντιμέτωπος μόνο με αλλόθρησκους, άλλωστε οι αλλόθρησκοι πιστεύουν στον Αλάχ, σε έναν Θεό βίας, κακίας και εκδικήσεων. Αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος και βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπος με την θηριωδία κάποιων δήθεν ορθοδόξων χριστιανών και του δήθεν ορθόδοξου ευσεβισμού, οι οποίοι και τότε τον κατηγορούσαν, αλλά ακόμη και σήμερα ακόμα 100 χρόνια μετά το μαρτύριο αποκαλώντας τον μασόνο, προδότη, άνθρωπο της νέας τάξης πραγμάτων και ψευδομάρτυρα. Οι ίδιοι άνθρωποι δυστυχώς, κατηγορούν και τους σημερινούς Επισκόπους και διαδόχους του Αγίου Χρυσοστόμου και τους προσάπτουν τις ίδιες κατηγορίες.

    Άραγε αυτοί οι άνθρωποι, οι «χριστιανοί», οι δήθεν πιστοί της εποχής του οι οποίοι τον αμφισβήτησαν και τον πρόδωσαν τον συκοφάντησαν άραγε έχουν μετανοήσει; Και από την απάντηση θα κριθεί και το μέλλον του τόπου μας, διότι  χωρίς έμπρακτη μετάνοια, δυστυχώς είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε τέτοιες τραγωδίες». 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.