«Άγιος Βησσαρίων: ο απλούς και φιλόστοργος πατήρ» | Ανταπόκριση εκδήλωσης

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023. Ο Άγιός μας, ο Άγιος Βησσαρίων μάς σύναξε όλους, μικρούς και μεγάλους, στην ξεχωριστή Εκδήλωση της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας στις 7.30 μ.μ.                                                                                         

Ο Όσιος Γέροντας της Φθιώτιδας όλης, αυτός που έθρεψε τις χήρες, που έντυσε τα ορφανά και σπούδασε τα φτωχοπαίδια των χωριών, που τόσες ψυχές βρήκαν κοντά του την παρηγοριά τιμήθηκε από τους ανθρώπους που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν.

Με την παρουσία του Σεπτοῦ Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, του κ. Δημάρχου Λαμιέων κ. Καραϊσκου και των λοιπών Αρχών του τόπου, και με πλήθος κόσμου, ξεκίνησε στον υπαίθριο χώρο της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας το πλούσιο αφιέρωμα στον Άγιο των φτωχών.

Η χορωδία των μαθητριών απέδωσε πολύ όμορφα τραγούδια για την μοναχική ζωή και για τον Όσιο, ενώ η βυζαντινή μας χορωδία έφερε κοντά μας τμήματα από την ακολουθία και τον παρακλητικό κανόνα του Αγίου. «Μια μέρα με τον Όσιο Βησσαρίωνα» ήταν ο τίτλος της αφήγησης που διάβασε ένας φοιτητής μεταφέροντάς μας δίπλα στον Άγιο για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε, σε πρώτη προβολή, το νέο ντοκιμαντέρ – παραγωγή της Χριστιανικής Εστίας, «Ο Άγιος Βησσαρίων όπως τον έζησα», όπου πέντε πολύ στενοί συνεργάτες και πνευματικά τέκνα του Αγίου, μας μύησαν στο πνεύμα και τις διδαχές του.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας που απηύθυνε πατρικούς λόγους, αναφέροντας και προσωπικά βιώματα που είχε με το περιβάλλον του Αγίου και παρότρυνε τους πιστούς να βάλουμε τον Άγιο στή ζωή μας, στη καθημερινότητά μας με την προσευχή, με την Παράκληση του Οσίου.Συνεχάρη δε και όλους τους συντελεστές της Εκδηλώσεως και προσκάλεσε όλους στην υποδοχή του Οικουμενικού μας Πατριάρχου την ερχόμενη Κυριακή 25 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Αγάθωνος.

Όλοι αναχώρησαν από την Εκδήλωση γεμάτοι χαρά και έμπνευση από τον Όσιο της αγάπης και της προσφοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.